Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Staat Grayscale op het punt een Chainlink Trust te onthullen?

Als we nieuwe dossiers mogen geloven lijkt vermogensbeheerder Grayscale een reeks nieuwe producten te lanceren. Eén daarvan lijkt een Chainlink Trust fund te worden.


Volgens de ‘Division of Corporations‘ van de staat Delaware heeft iemand op 18 december 2020 een Grayscale Chainlink Trust opgericht. Op dezelfde dag werden ook een Basic Attention Token (BAT) Trust, Decentraland (MANA) Trust, Livepeer (LPT) Trust en een Tezos (XTZ) Trust opgericht.

Voordat je als investeerder te opgewonden raakt, is het wel handig om te weten dat Grayscale Investments nog niet officieel heeft bevestigd dat het bedrijf daadwerkelijk achter de oprichtingen zit. Sommige rapporten hebben hun legitimiteit in twijfel getrokken, aangezien de geregistreerde agent voor de Trusts wordt vermeld als ‘Delaware Trust Company’ en niet als Grayscale.

De Delaware Trust Company staat echter op de Grayscale-website vermeld als een van haar officiële serviceproviders en dezelfde gegevens werden gebruikt voor de Grayscale Bitcoin Trust-aanvraag in 2013. Het lijkt vooralsnog dus te kloppen.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Nog niks is zeker

Toch betekenen deze nieuw opgerichte trusts niet direct dat ze er op korte termijn komen. Twee maanden eerder, in oktober, werd een Filecoin (FIL) Trust opgericht, en deze wacht nog altijd om openbaar gemaakt te worden. Daarbij komt dat de voormalig CEO, genaamd Barry Silbert, onlangs is vervangen door Mchael Sonnenshein. Het is dus nog maar de vraag of de nieuwe CEO de strategie van Silbert door zal zetten.

Grayscale heeft voor het laatst een aanvraag ingediend bij de Stellar Lumens (XLM) Trust in oktober 2018, wat meer dan twee jaar geleden is. Deze trust werd ongeveer zes weken na de oprichting openbaar gemaakt. Het merendeel van de trusts voor digitale activa van Grayscale wordt normaal gesproken binnen enkele dagen na de wettelijke oprichtingsdatum openbaar gemaakt op de website van Delaware’s Corporate Filing.


De Chainlink community heeft verheugd gereageerd op het nieuws. Ze hebben op Twitter hun steun uitgesproken en speculeren massaal welk effect het zou kunnen hebben op de LINK koers.

“We weten allemaal hoeveel koopkracht Grayscale heeft, en dat zou de LINK koers dus flink kunnen laten stijgen, schreef een twitteraar.”

Wel voegde velen eraan toe dat het nieuws nog niet bevestigd is. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 LINK token rond de $20,00. Het nieuws heeft vooralsnog niet gezorgd voor een grote prijsstijging, maar wanneer het bevestigd wordt zal het wel een positieve impuls geven.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten