Stablecoin Nieuws

Stablecoin Nieuws

Stablecoin Tether (USDT) weer volledig ondersteund

De tokens van de stablecoin Tether (USDT) zijn vanaf heden weer volledig (100%) ondersteund door de reserves van Tether.


Volledige dekking is onderwerp voor discussie

Tether heeft een artikel gepubliceerd (Online, PDF) als reactie op een eerder artikel dat is geschreven door John Griffin. In dit artikel werd beweerd dat een enkel adres op de cryptocurrency exchange Bitfinex verantwoordelijk was voor het manipuleren van de Bitcoin-markt, waardoor uiteindelijk een bull-markt ontstond. Volgens Tether is deze bewering onjuist en gênant.

Volgens Tether zou wel hebben gekund dat er een intrigerende werking heeft gespeeld doordat alle Tether-tokens volledig werden gedekt door reserves. Destijds was Tether één van de eerste. Of dat echter een bull-markt heeft veroorzaakt betwijfelt het bedrijf.

De 100% dekking van Tether is al een lange tijd een onderwerp voor tijdens discussies. In een rapport vanuit het bedrijf wordt echter beweert dat de fondsen van Tether waarschijnlijk hoger liggen dan het aantal tokens dat het uit heeft gegeven.

Ook op website van Tether wordt de 100% ondersteuning gemeld. BRON (url): Tether.to

Tether-tokenaankopen

Volgens Tether is de vraag die Tether-tokenaankopen stimuleert groter dan gedacht werd door de auteurs van het originele artikel. Volgens een analyse uit het rapport blijkt dat de 1% van de uren met de grootste achterblijvende Tether door slechts enkele spelers wordt geassocieerd met 55% van de prijsstijging van Bitcoin in de gebruikte steekperiode. Dit mag dan ook zeker niet onderschat worden.


Tether steeds populairder

Onlangs maakte Newsbit al bekend dat Tether steeds populairder wordt als online betaalmethode. De stablecoin wint terrein ten aanzien van cryptocurrencies als de Bitcoin en Ethereum. Wil jij hier meer over weten? Lees dan ons artikel over dit onderwerp!


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten