Exchange

Steeds meer OKEx-gebruikers halen crypto van platform af

De populaire cryptocurrency exchange OKEx heeft vanmorgen haar services, na een vijf weken lange opschorting, weer gestart. Het gevolg? Veel gebruikers halen hun crypto-fondsen nu van het platform af.


Beloningsprogramma blijkt niet genoeg

Door de enorm langdurige stop van de volledige handel op het platform, heeft OKEx een compensatie en beloningsprogramma gelanceerd. Dit zou de gebruikers van het platform moeten belonen voor het volhouden tijdens deze langdurige storing, waarbij de gebruikers uitbetaald zouden krijgen in de stablecoin Tether (USDT).

Hoe hoog deze beloning is, hangt af van de transactiegeschiedenis van de gebruiker én de hoeveelheid fondsen diegene op zijn of haar account heeft staan.

Alhoewel dit uiteraard een goede stap is geweest van de exchange, blijkt deze compensatie niet voldoende te zijn voor een groot deel van de gebruikers. Zij hebben inmiddels namelijk hun fondsen al van het platform gehaald, veelal vanwege het verliezen van vertrouwen in het platform.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Ruim 2.800 BTC van platform gehaald & meer

Naar verluidt hebben 54 accounts al hun BTC inmiddels opgenomen, wat ertoe heeft geleid dat ruim 2.800 BTC van het platform gehaald zijn. Hiermee is circa $50 miljoen aan BTC van het platform gehaald. De crypto exchange heeft echter nog voldoende reserves, namelijk bijna 99.000. Dit werd bekend na een Tweet van Mason Jang, COO van Crypto Quant.

En hier blijft het niet bij. De cryptocurrency-tracker Whale Alert heeft namelijk ook een aantal enorme transacties kunnen traceren die zijn gemaakt binnen het uur nadat OKEx de handel weer heeft hervat. Zo zouden bijna 200.000 OKB-tokens zijn verplaatst van OKEx naar de cryptocurrency exchange FTX. Met de huidige waarde van $5.30 per stuk, komt dit neer op een waarde van circa $1 miljoen.


OKEx en opschorting opnames

Midden oktober van dit jaar heeft de crypto exchange OKEx alle opnames op het platform opgeschort. Dit na aanleiding van een onderzoek van de autoriteiten waar de exchange aan meewerkte.

Gedurende dit onderzoek, kon de exchange geen transacties autoriseren, waardoor opnames helaas opgeschort moesten worden. Alhoewel de exchange heeft aangegeven niet betrokken te zijn geweest bij illegale activiteiten, heeft het enorme gevolgen gehad voor zowel de crypto-markt als voor het geloof in de exchange van de gebruikers.

Kort nadat de opschorting bekend was gemaakt, resulteerde dit in een daling in volatiliteit op een aantal markten, wat ervoor zorgde dat BTC met circa 3% in waarde gedaald was. Deze daling is na de recente rally echter weer ruim hersteld.

Diverse gebruikers staan nu echter niet meer achter de exchange en hebben het vertrouwen erin verloren. In dezelfde week dat het onderzoek gestart werd, werd de CEO van OKEx namelijk ondervraagd door de politie, wat op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Dit heeft dan ook voor de opnames gezorgd. Door de crash van vandaag heeft Bitcoin haar grootste verliezen sinds maart meegemaakt. Inmiddels lijkt de cryptocurrency zich echter heel langzaam weer te herstellen. Het is hierdoor nog niet bekend of de prijs verder zal zakken of dat hij zich van dit punt weer volledig zal herstellen, tijd zal dit laten zien.