Nieuws

Stellar Lumens toegevoegd als investering bij GrayscaleHet digitale asset-management-bedrijf Grayscale heeft de Stellar Lumens (XLM) toegevoegd als nieuw beleggingsproduct.


Stellar Lumens Trust

Het bedrijf is van plan om de Stellar Lumens Trust te lanceren in de vorm van een single-asset beleggingsproduct. Stellar Lumens is niet de enige cryptocurrency die op Grayscale wordt aangeboden, ook andere cryptocurrencies als Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) en ZCash worden op het platform aangeboden.


Lage kosten

De blockchain van Stellar Lumens is gebouwd met het oog op lage kosten met het doel om meer mensen toegang te bieden tot financiële diensten. Onder andere IBM lijkt zeer geïnteresseerd in dit project, zo bouwt het bedrijf momenteel een grensoverschrijdend betaalsysteem op het netwerk.


Betere dekking van het digitale activa-universum

Volgens Grayscale is dit een goede stap in het vergroten van de dekking van digitale activa’s. Hierdoor wil het bedrijf investeerders in de toekomst toegang blijven bieden tot een als maar groeiend aantal blockchain-projecten.Verhoging van de efficiëntie

Verder liet Grayscale weten dat financiële instellingen in tegenstelling tot banken geen grote hoeveelheden van een bepaalde valuta moeten aanhouden. Hierdoor zijn financiële instellingen in staat om de efficiëntie voor het gebruik van hun platform verder op te schroeven.