rijk, rich
Bitcoin

Sterke toename nieuwe Bitcoin-miljonairs: 111% stijging

Hoewel de Bitcoin (BTC) koers al maandenlang niet meer tot nieuwe hoogtes is gestegen, is het verloop van het afgelopen jaar bijzonder indrukwekkend te noemen.

Niet voor niets dat het aantal Bitcoin miljonairs het afgelopen jaar meer dan is verdubbeld. Wereldwijd zijn er nu meer 85.000 mensen die voor meer dan $1 miljoen aan Bitcoins in handen hebben, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

111% meer BTC-miljonairs

Het Britse investeringsmigratieadviesbureau Henley & Partners deed onderzoek naar de statistieken over crypto- en Bitcoin miljonairs, centimiljonairs en miljardairs. Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met New World Wealth, een onafhankelijk onderzoeksbureau dat de bewegingen van meer dan 150.000 vermogende particulieren volgt in haar interne database.

Eerder vandaag deelde Henley & Partners de resultaten van het onderzoek in zijn Crypto Wealth Report 2024. Het bedrijf verklaarde dat de statistieken in het rapport zijn gebaseerd op een mix van de interne data van New World Wealth en open-source informatie van grote cryptoplatforms zoals CoinMarketCap, Binance, BscScan en Etherscan.

Momenteel zijn er naar schatting 85.400 mensen die zich met trots Bitcoin-miljonair mogen noemen, een indrukwekkende stijging van 111% ten opzichte van vorig jaar. Dit betekent dat er vorig jaar ongeveer 40.500 Bitcoin-miljonairs waren. 

Het aantal Bitcoin centi-miljonairs, oftewel individuen met een bezit van minstens $100 miljoen aan Bitcoins, is het afgelopen jaar exact verdubbeld, wat het totaal op 156 brengt.

Daarnaast zijn er wereldwijd nu 11 Bitcoin-miljardairs. Dit aantal is met 83% gestegen in vergelijking met vorig jaar.

In het onderzoek werd ook gekeken naar het totale crypto-bezit van vermogende individuen. Het aantal crypto-miljonairs wereldwijd zou met 95% zijn toegenomen tot een totaal van 88.200. Daarnaast is het aantal crypto centi-miljonairs met 79% gestegen naar 325. Tot slot vermeldt het rapport dat het aantal crypto-miljardairs met 27% is toegenomen, wat het totaal op 28 brengt.

Bitcoin ETF’s als belangrijkste oorzaak

De BTC koers is het afgelopen jaar met maar liefst 142% gestegen. Op 27 augustus 2023 ging Bitcoin namelijk over de toonbank voor iets meer dan $26.000, maar inmiddels dien je grofweg $63.000 neer te leggen om een Bitcoin te bemachtigen. 

De hoofd van private clients bij Henlet & Parners, Dominic Volek, wees de introductie van Bitcoin spot exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten aan als de belangrijkste drijfveer achter de snelle groei in het aantal nieuwe miljonairs en de bredere rally in de cryptosector.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt