Bitcoin
Bitcoin

Stokoude whale verkoopt Bitcoin uit Satoshi-tijdperk

Een stokoude whale die in de eerste maanden na de lancering van Bitcoin begon met mining stuurt momenteel BTC naar Kraken. “Deze Bitcoin werden één maand na de lancering van Bitcoin gemined in februari/maart 2009”, aldus Arkham Intelligence.

Ruim 600.000 dollar aan Bitcoin

In totaal stuurde de mysterieuze whale 10 Bitcoin naar Kraken, ter waarde van bijna 620.000 dollar op dit moment. In totaal is er sinds 24 september voor 3,58 miljoen dollar aan Bitcoin naar de beurzen gestuurd.

Daarvoor was hetzelfde adres ruim 10 jaar stil geweest.

“Na enkele bewegingen van 2011 tot 2014 is deze Bitcoin voor 10 jaar op dezelfde plek gehouden. In die periode steeg de waarde van 474.000 dollar naar meer dan 80 miljoen dollar”, aldus Arkham Intelligence over de totale voorraad van deze miner.

Hoeveel Bitcoin heeft deze whale nog? Op dit moment bezit de wallet “3JZsd…QerUW” nog 1.169 Bitcoin ter waarde van iets meer dan 72 miljoen dollar. Bijzonder is dat deze transacties op vrijwel hetzelfde moment vallen als de nieuwe documentaire van HBO, waarmee ze de identiteit van Satoshi Nakamoto beweren te onthullen.

De film belooft een rollercoaster te worden

Cullen Hoback, de regisseur van de nieuwe Bitcoin-documentaire, waarin de identiteit van Satoshi dus onthult moet worden, geeft aan dat de film een “rollercoaster” gaat worden.

Zowel de publicatie van Hoback als de trailer voor de film laten echter in het midden of Satoshi een individu of een groep was. Hoe dan ook zal het voor Bitcoiners een interessante film worden. Zeker als je nog niet enorm veel weet over de geschiedenis van de digitale munt.

Op 8 oktober is het zo ver en komt de documentaire uit. Mogelijk verkocht de whale zijn Bitcoin op Kraken om alvast wat popcorn te kopen voor de première op dinsdag. Er bestaat immers een kans dat hij wel weet wie Satoshi Nakamoto was.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Zwetende bankiers: Heeft de Amerikaanse centrale bank een gigantische fout gemaakt?!
PlanB voorspelt: Deze trigger kan de volgende grote Bitcoin koersstijging ontketenen
BlackRock ziet Bitcoin als wereldwijd monetair alternatief
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Rusland en BRICS werken aan een onafhankelijk betaalsysteem