Coinbase, crypto exchange
Exchange

Stripe en Coinbase gaan samenwerking aan om crypto-transacties te faciliteren

Het grote Amerikaanse betaalbedrijf Stripe gaat een samenwerking aan met Coinbase, een van de grootste cryptocurrency exchanges. Deze samenwerking richt zich op het faciliteren van snelle en goedkope transacties met cryptocurrencies en het bevorderen van de wereldwijde adoptie, zo maakte Coinbase bekend in een blogpost op hun officiële website.

Deze samenwerking kan miljoenen gebruikers toegang geven tot blockchain-technologie en de groei van de cryptomarkt verder stimuleren.

Stripe zal gebruik maken van USD Coin (USDC) op het Base-platform, het layer-2 netwerk van Coinbase dat is gebouwd op het Ethereum (ETH) ecosysteem, om gebruikers eenvoudig hun fiatvaluta naar crypto om te zetten. Dit stelt klanten in staat om snelle transacties uit te voeren.

Coinbase Wallet komt met Stripe integratie

Naast de nieuwe crypto-functionaliteiten die Stripe zal toevoegen, introduceert Coinbase een nieuwe functie. Gebruikers van de Coinbase Wallet kunnen straks gemakkelijk Stripe gebruiken om cryptocurrencies te kopen met hun valuta. Dit betekent dat gebruikers vrijwel direct crypto kunnen kopen met hun creditcards of Apple Pay. De grote exchange licht dit verder toe:

“Door ondersteuning voor Base toe te voegen, krijgt Stripe’s uitgebreide wereldwijde netwerk van gebruikers toegang tot snellere en goedkopere geldtransfers. Base is snel het meest gebruikte layer-2 netwerk geworden vanwege de veilige, goedkope en gebruiksvriendelijke transactie-infrastructuur. We blijven vooruitgang boeken richting ons doel van één seconde transactietijd en transactiekosten onder één cent.”

Invloed van Stripe op de cryptomarkt

Stripe is een van de snelst groeiende bedrijven in de Verenigde Staten en wordt momenteel gewaardeerd op bijna $50 miljard. Het platform heeft ongeveer 2 miljoen gebruikers en is beschikbaar op meer dan 3 miljoen websites, een aantal dat naar verwachting alleen maar zal groeien.

Deze gebruikers kunnen nu gemakkelijk cryptocurrencies gaan gebruiken, wat een positieve invloed kan hebben op de cryptocurrency koersen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Exchange nieuws

Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet
FTX bereikt een schikking met de CFTC van bijna $13 miljard
Bitfinex Derivatives en Thalex kondigen samenwerking aan om crypto-opties en futures te versterken
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren