BTC_IPO
Bitcoin

Swan Bitcoin stopt IPO plannen en vermindert personeel na stopzetten miningactiviteiten

Cory Klippsten, de CEO van het financiële dienstverleningsbedrijf Swan Bitcoin, heeft aangekondigd dat het bedrijf zijn plannen voor een beursintroductie “in de nabije toekomst” heeft geschrapt na het beëindigen van zijn miningactiviteiten.

IPO-plannen staken zonder miningtak

In een bericht op X op 22 juli, kondigde Klippsten een personeelsreductie aan en zei dat het “onwaarschijnlijk was dat het bedrijf op korte termijn door zou gaan met [zijn] Managed Mining-bedrijf.” De CEO verklaarde dat het bedrijf, zonder inkomsten uit de miningtak, verwachtte zijn IPO-plannen te staken.

“Swan trekt zich terug uit ons versnelde uitgavenplan voor onze kernactiviteiten in de financiële dienstverlening”, zei Klippsten. “Helaas omvat dit personeelsreducties in veel functies.”

Miningonderneming in 2023 gestart

In januari kondigde Swan Bitcoin aan dat het in 2023 een miningonderneming was gestart en werkte om binnen 12 maanden een beursgenoteerd bedrijf in de VS te worden. Destijds meldde het bedrijf een omzet van $125 miljoen sinds 2023 en had het zijn aantal werknemers verdubbeld.

De aankondiging van Klippsten kwam ongeveer drie maanden nadat de Bitcoin-halvering de miningbeloningen van 6,25 naar 3,125 BTC per blok verlaagde. Deze gebeurtenis heeft geleid tot een daling van de inkomsten van grote miningbedrijven, waaronder Bitfarms, een Canadees bedrijf dat wordt geconfronteerd met een vijandige overname door Riot Platforms.

Andere miningbedrijven hebben in 2024 beter gepresteerd. Het Duitse BTC-miningbedrijf Northern Data is naar verluidt van plan om in de eerste helft van 2025 een IPO in de VS aan te vragen. Genesis Digital Assets overweegt naar verluidt ook een openbare aanbieding in de nabije toekomst.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?