Blockchain Nieuws

Chainlink gaat samenwerken met SWIFT

Het project van SWIFT en Chainlink biedt financiële bedrijven de mogelijkheid om transacties te verwerken via blockchain-netwerken.

Proof-of-concept project

Het interbancaire communicatiesysteem SWIFT is een samenwerking aangegaan met het cryptoproject Chainlink. Dit om te werken aan een proof-of-concept (POC). Het project biedt traditionele financiële bedrijven de mogelijkheid om transacties te verwerken via blockchain-netwerken.

De medeoprichter van Chainlink, Sergey Nazarov, kondigde de samenwerking aan op de SmartCon 2022 conferentie in New York die gehouden werd op 28 september. Dit deed hij samen met SWIFT-directeur Jonathan Ehrenfeld Solé. Tijdens de conferentie zei Solé het volgende:

Er is onmiskenbare belangstelling van institutionele beleggers voor digitale assets.

Hij voegde eraan toe dat deze traditionele financiële spelers toegang willen tot digitale en traditionele assets op één platform.

Het proof-of-concept project maakt gebruik van Chainlink’s Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP) waardoor SWIFT opdracht kan geven tot de overdracht van tokens aan bijna elk blockchain netwerk. Dit zal volgens Nazarov de adoptie van distributed ledger technology (DLT) blockchains versnellen.

Meest gebruikte platform

SWIFT is het meest gebruikte platform voor traditionele grensoverschrijdende fiat transacties. Het verbindt meer dan 11.000 banken over de hele wereld. In augustus registreerde het systeem gemiddeld 44,8 miljoen berichten per dag.

Transacties op het netwerk van SWIFT kunnen echter meerdere dagen in beslag nemen. Het bedrijf heeft blockchain- en DLT-technologie en CBDC’s (Central Bank Digital Currencies) onderzocht om snellere betalingen mogelijk te maken.

Chainlink voegde eraan toe dat deze samenwerking met SWIFT financiële instellingen in staat stelt om blockchaincapaciteiten te verwerven zonder de vervanging, ontwikkeling en integratie van nieuwe connectiviteit in legacy-systemen, iets waarvan het zei dat het aanzienlijke aanpassingen met een “uitzonderlijk hoge” kostprijs zou vereisen.

Mastercard CEO Michael Miebach zei tijdens een panelsessie in mei dat hij verwacht dat SWIFT over vijf jaar niet meer zal bestaan. De toenemende concurrentie van CBDC’s voor grensoverschrijdende betalingen is de voornaamste reden.

Mastercard kwam later terug op deze uitspraak en merkte op dat Miebach gewoon bedoelde dat de activiteiten van SWIFT zullen evolueren ten opzichte van de huidige vorm.

Altcoin nieuws

FTX Token in vrije val nadat Binance de stekker uit een mogelijke overname trekt
Dogecoin koers daalt terwijl Twitter de ontwikkeling van crypto wallet pauzeert
Terra-oprichter Do Kwon schijnt in Europa te zijn nadat hij Singapore ontvlucht is
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten