Bitcoin BTC Mining
Bitcoin

T-Mobile Deutsche Telekom kondigt plannen aan om Bitcoin te gaan minen

T-Mobile Deutsche Telekom heeft aangekondigd dat het van plan is om Bitcoin te gaan minen. Dit is een uitbreiding van hun huidige cryptovaluta-activiteiten.

Bitcoin-knooppunt onder exploitatie sinds 2023

Het telecommunicatiebedrijf exploiteert sinds 2023 een Bitcoin-knooppunt en beheert ook Bitcoin Lightning Network-knooppunten. Tijdens BTC Praag sprak Dirk Röder, hoofd Web3-infrastructuur en oplossingen bij Deutsche Telekom, over deze activiteiten.

“Sinds 2023 hebben we een Bitcoin-knooppunt, en we gebruiken ook Bitcoin Lightning-knooppunten. Ik wil je graag een klein geheimpje vertellen dat we binnenkort aan digitale monetaire fotosynthese zullen deelnemen,” zei Röder.

Actief betrokken bij Web3 als Polygon-validator

Sinds juni 2023 is het bedrijf actief betrokken bij Web3 als Polygon-validator. Hierdoor kan Deutsche Telekom zijn uitgebreide infrastructuur benutten en nieuwe inkomstenstromen veiligstellen. Als één van de 100 validators levert het bedrijf al meer dan een jaar staking- en validatiediensten op Polygon, waarmee het het Proof-of-Stake consensusmechanisme van het platform ondersteunt.

In februari werkte Fetch.ai, een gedecentraliseerd platform voor kunstmatige intelligentie (AI), samen met Deutsche Telekom om AI voor ondernemingen op te zetten. Als validator op de Fetch.ai-blockchain ondersteunt Deutsche Telekom de AI-gestuurde autonome agenten van Fetch.ai. Deze agenten leveren diensten in de gezondheidszorg, de automobielsector, supply chain management en digitale identiteiten door middelen te beheren, transacties uit te voeren en verkeersstromen te analyseren.

Bitcoin nieuws

Crypto-analisten: Verkoopdruk op Bitcoin door Mt. Gox gaat reuze meevallen
Crypto whale koopt voor $961 miljoen aan Bitcoin tijdens marktcrash
Bitcoin miner Hut 8 schiet 4% omhoog door AI-deal
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Bitcoin maakt zich klaar voor ‘bananen-zone’
Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?