Taiwan Bitcoin (BTC) Flag
Regulatie

Taiwan gaat digitale valuta uitrollen voor openbaar publiek na aantal tests

De Centrale Bank uit Taiwan heeft naar verluidt diverse tests voor een door de overheid beheerde digitale valuta voltooid. Hiermee maken ze grote stappen om de digitale valuta uit te rollen voor het openbare publiek. Naar verluidt moeten nog enkele tests voltooid worden voordat dit het geval gaat zijn.

Lanceringsdatum nog niet bekend

De centrale bank heeft echter nog niet bekend gemaakt wanneer de digitale valuta precies gelanceerd wordt. In september van 2020 begon de bank met een pilot voor zijn eigen CBDC, een digitale valuta die uitgegeven is door de centrale bank van een land.

Sinds 2020 heeft de centrale bank niet stilgezeten. Er zijn diverse gesprekken gewest met ten minste 5 commerciële banken in het land, om gezamenlijk een retailbetalingssysteem te ontwikkelen. Met dit betalingssysteem zullen mensen betalingen moeten kunnen uitvoeren met een digitale portemonnee, waar in dit geval de digitale valuta van de centrale bank in opgeslagen zal worden.

Wettelijk kader nog niet opgesteld

Er zijn echter nog enkele zaken die afgehandeld moeten worden voordat de CBDC in Taiwan gelanceerd kan worden. Zo moet het publiek in eerste instantie goed geïnformeerd worden over de nieuwe mogelijkheden die de lancering van een CBDC meeneemt. Ook moet er nog een regelgeving worden opgesteld en moet er een wettelijk kader ontwikkeld worden.

Eerder heeft Taiwan een set van anti-witwasregels specifiek voor crypto-diensten afgedwongen. Eén van de nieuwe regels is dat transacties van ten minste 500.000 New Taiwan-Dollar (ongeveer €16.000) aan het onderzoeksbureau van het land gerapporteerd moet worden. De regels hebben als uiteindelijke doel om de burgers te beschermen. Dit zou ook een mogelijke reden voor het land kunnen zijn om een eigen digitale valuta te ontwikkelen. Zoals eerder in dit artikel al benoemd is er helaas nog geen datum bekend gemaakt waarop de lancering gaat plaatsvinden.

Regulatie nieuws

Indonesische financiële waakhond introduceert regelgevingssandbox voor crypto-producten
‘FTX gebruikers krijgen 140% van de waarde van hun kapitaal terug’
Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?