Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Taiwan gaat digitale valuta uitrollen voor openbaar publiek na aantal tests

De Centrale Bank uit Taiwan heeft naar verluidt diverse tests voor een door de overheid beheerde digitale valuta voltooid. Hiermee maken ze grote stappen om de digitale valuta uit te rollen voor het openbare publiek. Naar verluidt moeten nog enkele tests voltooid worden voordat dit het geval gaat zijn.

Lanceringsdatum nog niet bekend

De centrale bank heeft echter nog niet bekend gemaakt wanneer de digitale valuta precies gelanceerd wordt. In september van 2020 begon de bank met een pilot voor zijn eigen CBDC, een digitale valuta die uitgegeven is door de centrale bank van een land.

Sinds 2020 heeft de centrale bank niet stilgezeten. Er zijn diverse gesprekken gewest met ten minste 5 commerciële banken in het land, om gezamenlijk een retailbetalingssysteem te ontwikkelen. Met dit betalingssysteem zullen mensen betalingen moeten kunnen uitvoeren met een digitale portemonnee, waar in dit geval de digitale valuta van de centrale bank in opgeslagen zal worden.

Wettelijk kader nog niet opgesteld

Er zijn echter nog enkele zaken die afgehandeld moeten worden voordat de CBDC in Taiwan gelanceerd kan worden. Zo moet het publiek in eerste instantie goed geïnformeerd worden over de nieuwe mogelijkheden die de lancering van een CBDC meeneemt. Ook moet er nog een regelgeving worden opgesteld en moet er een wettelijk kader ontwikkeld worden.

Eerder heeft Taiwan een set van anti-witwasregels specifiek voor crypto-diensten afgedwongen. Eén van de nieuwe regels is dat transacties van ten minste 500.000 New Taiwan-Dollar (ongeveer €16.000) aan het onderzoeksbureau van het land gerapporteerd moet worden. De regels hebben als uiteindelijke doel om de burgers te beschermen. Dit zou ook een mogelijke reden voor het land kunnen zijn om een eigen digitale valuta te ontwikkelen. Zoals eerder in dit artikel al benoemd is er helaas nog geen datum bekend gemaakt waarop de lancering gaat plaatsvinden.

Regulatie nieuws

Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd
Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten
Duitse crypto-bank Nuri met 500.000 gebruikers vraagt faillissement aan Duitse crypto-bank Nuri met 500.000 gebruikers vraagt faillissement aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten