taiwan
Regulatie

Taiwan verscherpt anti-witwaswetgeving voor cryptodiensten

In een recente ontwikkeling heeft Taiwan aangekondigd haar anti-witwasregelgeving (AML) aan te scherpen om fraude aan te pakken en de maatregelen tegen witwassen voor aanbieders van virtuele activa te versterken.

Het ministerie van Justitie van Taiwan heeft namelijk voorgesteld om de bestaande wetgeving te wijzigen met strengere sancties, waaronder gevangenisstraffen tot twee jaar en boetes die kunnen oplopen tot 1,5 miljoen dollar voor niet-naleving.

De ‘Nieuwe Vier Wetten ter Bestrijding van Fraude

Deze wijzigingen, voorgesteld door de Taiwanese uitvoerende yuan en bekend als de ‘Nieuwe Vier Wetten ter Bestrijding van Fraude’, zijn bedoeld om de preventie en handhaving van fraude en witwaspraktijken kracht bij te zetten. De wetgeving omvat belangrijke aspecten zoals fraudemisdrijven, witwassen, technologieonderzoek en -beveiliging, en communicatiebeveiliging en -toezicht.

Vooral de vernieuwde wet op het voorkomen van witwassen legt strenge eisen op aan aanbieders van virtuele activadiensten (VASPs). Nieuwe registratievereisten en beperkingen voor valutahandelaren zijn ingesteld om zowel binnenlandse als internationale activiteiten te reguleren. Dienstverleners die zonder de juiste registratie opereren, riskeren nu zware straffen.

Daarnaast introduceert de nieuwe regelgeving specifieke categorieën voor witwasdelicten verbonden aan betaalrekeningen van derden en virtuele activa, met potentiële gevangenisstraffen van zes maanden tot vijf jaar en boetes tot 50 miljoen Taiwanese dollar.

Naast administratieve sancties ook strafrechtelijke straffen opleggen

Huang Mou-hsin, de Taiwanese vice-minister van Justitie, benadrukte dat de nieuwe wetgeving het mogelijk maakt om naast administratieve sancties ook strafrechtelijke straffen op te leggen aan bedrijven die de regels overtreden. Hij voegde eraan toe dat buitenlandse cryptocurrency-platforms ook onder de wet zullen vallen, tenzij zij zich lokaal vestigen en AML-registratie aanvragen.

Deze wetswijzigingen volgen kort na de aankondiging van de Taiwanese effectenregulator dat er nieuwe wetgeving voor digitale activa verwacht wordt tegen september van dit jaar.

Regulatie nieuws

23-jarige man gearresteerd in New York voor exploitatie van darkweb-narcoticamarkt ter waarde van $100 miljoen
Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?