jet
Ripple

TapJets tegen rechter: “XRP moet blijven als alternatief voor fiatgeld”

TapJets is een luchtvaartmaatschappij die vluchten met private jets aanbiedt en waarbij de XRP token van Ripple Labs een belangrijke rol speelt. Nu heb je waarschijnlijk weleens gehoord dat Ripple Labs met de Amerikaanse financiële toezichthouder in de clinch ligt over de aard van de XRP token. Over die discussie heeft TapJets dus ook een mening.

Wat is er aan de hand?

De Securities and Exchange Commission (SEC) is van mening dat de XRP token van Ripple Labs kwalificeert als effect voor de Amerikaanse wet. Dat betekent in feit dat er volgens de SEC een bepaalde winstverwachting aan de token hangt. Een winstverwachting die de XRP token in hetzelfde bakje plaatst als aandelen.

Op zichzelf is daar niets mis mee, ware het niet dat je aandelen niet zomaar aan het publiek mag aanbieden. Je mag als bedrijf niet zomaar je aandelen op de markt aanbieden. Daarvoor moet je aan bepaalde regels voldoen, je bedrijf financieel laten controleren en de beleggers informeren. Dat is een kostbaar proces dat vooral gericht is op het beschermen van beleggers.

Daarbij komt dat de meeste cryptobeurzen niet de juiste vergunnigen hebben om effecten te noteren. Mocht de XRP token daadwerkelijk als effect kwalificeren, dan moeten partijen als Coinbase, Kraken en Binance de token van het platform afhalen. Dat zou voor de koers natuurlijk dramatisch zijn.

TapJets is het daar niet mee eens

TapJets is een bedrijf dat de XRP token gebruikt en is het zeker niet eens met het oordeel van de SEC dat de token als effect kwalificeert. Volgens TapJets is het een alternatief voor fiatgeld en gebruiken zijn de munt vaak als de normale banken gesloten zijn. Als zij mensen snel willen laten betalen voor vluchten in het weekend, dan gebruiken ze vaak de XRP token als alternatief betaalmiddel.

Ze noemen het zelf het “vrijdagnacht probleem”, omdat het traditionele fiatsysteem lastiger werkt als mensen in de weekenden een vlucht willen boeken. Volgens TapJets bieden XRP en andere cryptomunten hier een uitkomst voor. TapJets omschrijft XRP als een bewezen en betrouwbare betaalmethode, waar veel klanten van het bedrijf voor kiezen.

Ripple nieuws

4 redenen waarom de Ripple (XRP) koers binnenkort zal stijgen
Ripple CLO: Dit zijn belangrijke deadlines in de SEC vs. Ripple rechtszaak
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?