Japan, XRp
Blockchain

Techbedrijf Fujitsu duikt de crypto-wereld in

Het Japanse Fujitsu heeft een registratie ingediend voor een nieuw merk dat financiële diensten zal aanbieden, waaronder de handel in crypto en het financieren van leningen. Verder heeft Fujitsu interesse in Web3, wat blijkt uit de recente lancering van een acceleratieplatform voor Web3-startups en partnerbedrijven.

Fujitsu en finance

In een recente ontwikkeling heeft de Japanse techreus Fujitsu een handelsmerkaanvraag ingediend bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO), waaruit blijkt dat het bedrijf van plan is om makelaarsdiensten aan te bieden voor de handel in cryptocurrency, naast andere financiële faciliteiten, zowel crypto als non-crypto.

De handelsmerkaanvraag van Fujitsu heeft als doel een nieuw merk te registreren dat bestaat uit het woord FUJITSU met een zijdelingse s-vormige werveling over de J en I, volgens het officiële document dat op 16 maart werd ingediend. 


Fujitsu merkaanvraag ingediend voor bovenstaand logo. Bron: tsdr.uspto.gov

Het nieuwe merk zal zich richten op het aanbieden van diverse financiële diensten, waaronder het accepteren van deposito’s, het financieren van leningen, financieel beheer en het uitwisselen van crypto-activa.

Hieronder vind je een samenvatting van de diensten die Fujitsu heeft bekendgemaakt bij de USPTO, samen met de merkaanvraag.


Fujitsu’s handelsmerkaanvraag voor cryptodiensten. Bron: tsdr.uspto.gov

Fujitsu en Web3

Fujitsu’s groeiende interesse in Web3 werd duidelijk toen het in februari een Web3 acceleratieplatform voor startups en partnerbedrijven lanceerde. Het platform is bedoeld ter ondersteuning van de oprichting van een divers ecosysteem van Web3-toepassingen in een reeks use cases, zoals het beheer van digitale contentrechten, zakelijke transacties, contracten en processen.

Fujitsu schetste drie belangrijke thema’s voor haar Web3 platform, waaronder “de realisatie van een co-creatie samenleving door middel van gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s), het beheer en gebruik van digitale contentrechten, en de realisatie van digitaal vertrouwen.” 

Om de ontwikkeling van haar nieuwe platform te ondersteunen, had Fujitsu plannen om een wereldwijde planning- en ontwikkelingswedstrijd te houden, gericht op het opbouwen en implementeren van DAO-gemeenschappen en het creëren van nieuwe Web3-diensten.

In de afgelopen maand kreeg Japan toegang tot het platform via programmapartners, terwijl het bedrijf van plan is de beschikbaarheid later dit jaar wereldwijd uit te breiden.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken