Blockchain

Tencent wil eigen digitale valuta onderzoeksgroep oprichten

Tencent, momenteel het op 3-na grootste bedrijf ter wereld, is van plan om een onderzoeksgroep voor digitale valuta’s op te richten. Het doel hiervan is om de ontwikkeling van onderzoeksprojecten naar blockchain-technologie te helpen.


Vacature staat open

Het bedrijf is naar verluidt intern op zoek naar het nieuwe hoofd van de onderzoeksgroep. Hiervoor heeft het bedrijf zijn werknemers naar verluidt al benaderd. Naar verluidt gaat de onderzoeksgroep onder andere onderzoek doen naar een verdere vooruitgang in de digitale betalingssector, door dit te combineren met de blockchain-technologie.


Tencent

Tencent is een technologiebedrijf uit China dat in 1998 is opgericht door Ma Huateng. Het bedrijf exploiteert onder andere de populaire Chinese app WeChat. Momenteel is Tencent nummer 4 op de lijst met grootste bedrijven ter wereld, onder Google, Amazon en eBay. Het bedrijf maakt een jaarlijkse omzet van meer dan $100 miljard en is relatief snel gegroeid door veel overnames te doen. Zo heeft het bedrijf ook buiten China een naam opgebouwd. Naast technologische producten, heeft het ook gamebedrijven overgenomen, zoals Riot Games, bekend van de videogame League of Legends (LoL), momenteel één van de best lopende huidige spellen met de hoogste aantal actieve maandelijkse spelers. Hiernaast heeft het bedrijf nog meerdere overnames in diverse gebieden gedaan. Momenteel heeft het bedrijf ruim 44.000 werknemers in dienst.


Tencent en blockchain

Tencent staat erg open tegenover de blockchain-technologie. Zo heeft het bedrijf onlangs een samenwerking aangegaan met het grootste diamantmijnbedrijf ter wereld, Alrosa, een Russisch bedrijf. Samen met het blockchain-platform Everledger willen Tencent en Alrosa een diamanten retail programma lanceren dat is gericht op de één miljard actieve gebruikers op de Chinese app WeChat.

Gezamenlijk willen ze de transparantie en het consumentenvertrouwen in de toeleveringsketen van diamanten verbeteren. Op deze manier kunnen gebruikers van o.a. WeChat hun diamanten aanschaffen met de volledige kennis van oorsprong, kenmerken en eigendomsgeschiedenis. Momenteel is dat vaak nog niet het geval.