Altcoin Nieuws

Terra Classic onthult plan om koppeling met de dollar terug te winnen

Edward Kim en Alex Forshaw onthullen een gedurfd plan om de stablecoin genaamd TerraClassicUSD (USTC) nieuw leven in te blazen. Ze willen namelijk de koppeling met de dollar herstellen.

Herstellen van de dollarpeg

Twee leden van de Terra Classic-gemeenschap, genaamd Edward Kim en Alex Forshaw, hebben een roadmap uitgebracht. Daarin onthullen ze een gedurfd plan om de TerraClassicUSD (USTC)-dollarpeg te herstellen.

De UST stablecoin, verloor in mei haar koppeling met de Amerikaanse dollar en zakte daardoor naar een waarde van bijna nul. Deze crash leidde tot een overmatige muntproductie van LUNA-tokens waardoor de waarde van van de LUNA tokens ook naar bijna 0 zakte. Kim en Forshaw beschreven de situatie als volgt:

De blockchain heeft gefaald, het stopte met het betalen van een lening, en de 10,3 miljard resterende USTC in omloop werd $9,5 miljard aan oninbare schulden.

De auteurs vergeleken het Terra Classic-netwerk met een ontwikkelingsland wat niet kan betalen. Ze zeiden dat er behoefte is aan een vorm van schuldsanering.

Volgens de auteurs heeft het alleen zin om de dollarpeg te herstellen als ze ervoor kunnen zorgen dat USTC niet langer kwetsbaar is voor de aanval waardoor het crashte.

Door de gedecentraliseerde stablecoin nieuw leven in te blazen en drastisch te verbeteren, kunnen we een van de grootste nederlagen van crypto omzetten in de meest verbluffende comeback in de geschiedenis van digitale assets.

– Aldus de auteurs.

Daarnaast benadrukken de auteurs dat het herwinnen van zijn peg LUNC-tokens effectiever zal burnen via de oorspronkelijke algoritmische controles.

Aantrekken van utility

De laatste fase van de roadmap is aantrekken van utility, aangezien bijna alle projecten op het netwerk zijn vertrokken na de ineenstorting van het ecosysteem. Hoewel er gesprekken zijn gestart met projecten om ze terug te krijgen met de actieve gemeenschap als het grootste verkoopargument, beweren Kim en Forshaw dat de beste optie voor het netwerk is om zich te ontwikkelen om aan de bepaalde normen te voldoen. Bovendien merken ze op dat projecten die op Terra 2.0 zijn gebouwd compatibel zijn met de klassieke chain.

Tot nu toe heeft de gemeenschap al aanzienlijke vooruitgang geboekt met wat de auteurs zien als de eerste stap, de wijziging van de belasting met 1,2%. De gemeenschap is van mening dat de stap om 1,2% belasting te innen en te burnen van alle on-chain en off-chain transacties met de steun van gecentraliseerde exchanges de eerste stap is om de asset deflatoir te maken.

De wijziging staat gepland in minder dan zes maanden. Het heeft tot nu toe de steun gekregen van verschillende exchanges.

Altcoin nieuws

200 duizend tweets roepen Coinbase op om Luna Classic toe te voegen 200 duizend tweets roepen Coinbase op om Luna Classic toe te voegen
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
Fantom Foundation CEO: “We gaan naar een multi-blockchain wereld” Fantom Foundation CEO: “We gaan naar een multi-blockchain wereld”
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten