Terraform Labs Logo
Nieuws, Regulatie

Terraform Labs benoemt een nieuwe CEO

Nu Do Kwon, mede-oprichter van Terraform Labs, geconfronteerd wordt met mogelijke uitlevering aan Zuid-Korea of de Verenigde Staten vanuit een gevangeniscel in Montenegro, heeft het bedrijf besloten een nieuwe CEO aan te stellen. Desondanks blijft Kwon nog steeds de belangrijkste aandeelhouder van Terra.

Chris Armani wordt nieuwe CEO

Volgens berichtgeving van The Wall Street Journal is Chris Amani, een Amerikaanse burger, benoemd tot de nieuwe CEO van Terra. Amani is sinds 2021 werkzaam bij Terra als Chief Operating Officer en Chief Financial Officer. Vóór zijn rol bij Terra was hij CEO bij Humanity, een leverancier van planningsoplossingen. Volgens zijn LinkedIn-profiel vervult Amani sinds april 2023 de functie van CEO bij Terra.

Amani vertelde dat het bedrijf niet van plan is om stablecoins te lanceren. Ze willen zich concentreren op andere producten. Hier werd het volgende over gezegd:

Wij hebben een visie over hoe we dit kunnen redden, ook al denk ik dat het moeilijk zal worden en dat het lang zal duren.

De directeur uitte ook de hoop dat Do Kwon zichzelf van alle aanklachten zou kunnen vrijpleiten, terwijl Terra voorlopig zonder zijn aanwezigheid zal blijven opereren.

De ineenstorting van Terra

In mei 2022 leidde de ineenstorting van Terra tot een kettingreactie die de cryptomarkt deed crashen. De stablecoin van het platform, TerraUSD (UST), verloor zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar, wat resulteerde in onderzoeken naar de vermoedelijke betrokkenheid van Kwon en mede-oprichter Daniel Shin bij illegale transacties tijdens de ineenstorting.

In maart 2023 werd Do Kwon in Montenegro gearresteerd vanwege het vermeende gebruik van vervalste reisdocumenten. Hij kreeg een gevangenisstraf van vier maanden, maar loopt het risico te worden uitgeleverd aan de VS of Zuid-Korea zodra zijn straf is uitgezeten. In 2022 vaardigden Zuid-Koreaanse aanklagers een arrestatiebevel uit tegen Kwon en beschuldigden hem van het overtreden van de kapitaalmarktwetten van het land.

Regulatie nieuws

Crypto koersen stijgen na besluit Fed om rentetarieven ongewijzigd te laten
Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol
Jury vindt Terraform Labs en oprichter schuldig aan fraude: mogelijke miljardenclaim door de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?