Bitcoin (BTC) Mining
Bitcoin

Texas is het thuis van 30% van alle Bitcoin miners

De Amerikaanse staat Texas is volgens de laatste Hashrate Map van Foundry USA goed voor 28 procent van alle computerkracht in het netwerk van Bitcoin. In de nieuwe kaart springt Texas eruit met 28,5 procent van alle hashrate in Amerika. Georgia volgt op plek twee met 9,64 procent en New York komt daarna met 8,75 procent.

In 2021 zag het plaatje er nog heel anders uit. Destijds controleerde Texas slechts 8,43 procent van de hashrate.

Meer Amerikaanse staten actief

Wat ook opvalt is dat steeds meer Amerikaanse staten beginnen met het minen van Bitcoin. Zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien is bijna heel Amerika al begonnen met het minen van Bitcoin.

Ook wat dat betreft begint Bitcoin steeds belangrijker te worden voor Amerika en dat is natuurlijk een goede zaak voor de koers. Dat kan in theorie namelijk een reden zijn voor meer ondersteuning voor Bitcoin vanuit de politiek.

Duidelijk is wel dat Bitcoin mining in Texas echt gigantisch populair is. Er is geen enkele andere staat die ook maar in de buurt komt bij de cijfers van Texas. De data is overigens van 21 tot 27 juli 2023 en op dat moment had Texas stroom-problemen.

Dat betekent dat sommige miners mogelijk gedwongen waren om machines uit te zetten om het Texaanse stroomnet te ondersteunen, waardoor de daadwerkelijke hashrate van Texas misschien nog wel hoger is.

Texaanse stroomcredits

Tijdens de momenten waarop het Texaanse stroomnet overbelast is verlagen Bitcoin miners bewust hun productie om het aanbod van energie weer in balans te brengen met de vraag. In principe is dat een manier om het stroomnet een beetje in balans te houden.

Er is een staatsprogramma wat het voor miners aantrekkelijk maakt om flexibel te zijn met hun energieverbruik. Riot Platforms is bijvoorbeeld een Bitcoin miner die meedoet aan het programma.

In juli ontving het voor 31 miljoen dollar aan stroomcredits van de staat Texas.

De staat is echter vooral populair onder Bitcoin miners vanwege de lage stroomkosten, die ongeveer 8,3 procent onder het nationale gemiddelde liggen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers krijgt klap: Cruciale 48 uur in aantocht die alles kan veranderen
Cryptominingbedrijven investeren massaal voor Bitcoin-halvering in 2024
Cruciale economische week voor Bitcoin, kan de koers herstellen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%