Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Tezos stijgt met 25% na lancering Doja Cat NFT

De Tezos prijs is de afgelopen 24 uur omhooggeschoten na de lancering van een exclusieve NFT-collectie van de muzikant Doja Cat.


NFT van Doja Cat laat XTZ prijs omhoog schieten

Met 3,4 miljoen volgers op Twitter en nog eens 14,3 miljoen op Instagram heeft de Amerikaanse rapper en zangeres Doja Cat een enorme invloed. Dat ze een NFT heeft gelanceerd, die draait op het door Tezos aangedreven platform OneOf, is dan ook niet onopgemerkt gebleven. Het nieuws heeft ervoor gezorgd dat de XTZ token in de afgelopen 24 uur tijd met meer dan 25% is gestegen.

XTZ 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Tezos is een groener NFT-alternatief

NFT’s zijn tegenwoordig een enorme hype. Een populaire NFT marktplaats genaamd OpenSea draaide vorige maand zelfs een volume van $3 miljard. Door een NFT te kopen worden gebruikers de exclusieve eigenaar van een stuk digitale inhoud, of het nu kunst, muziek of VIP-toegang tot evenementen is. De NFT is cryptografisch uniek gemaakt dankzij de blockchain-technologie.

De meeste van de meest populaire projecten zijn allemaal gelanceerd op Ethereum, waaronder Loot, CryptoPunks en Bored Apes. De lancering van Doja Cat is echter anders. Ze heeft namelijk gekozen voor Tezos vanwege zijn veel groenere en koolstofarme kijk op de wereld, zo vertelde ze:

“Ik weet niet zo veel over NFT’s,” zei ze. “Maar wat ik wel weet, is dat ze slecht kunnen zijn voor het milieu en een fortuin kosten. De mijne niet.”

Tezos is aangehaald als een groener alternatief voor Ethereum omdat het een proof-of-stake (PoS) consensusalgoritme gebruikt in plaats van een proof-of-work (PoW) algoritme. De laatste vereist (nu nog) enorme hoeveelheden energie om de transacties verifiëren. Bij Tezos is dat niet zo.

De verschillende tiers van de Doja NFT – Bron: OneOf

Hierboven zie je een afbeelding van de NFT-collectie die uitgegeven wordt door Doja Cat. Naast de badge die je ontvangt krijg je bij sommige NFT’s ook gratis concertkaartjes voor een aankomend concert. Daarnaast worden alle NFT-eigenaren op 20 september uitgenodigd voor een exlcusief Discord-kanaal genaamd Planet Doja.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten