Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Thailand gaat begin 2022 strenge regelgeving voor crypto introduceren

“Cryptocurrencies kunnen geen betaalmiddel worden”, verklaarde gouverneur Sethaput Suthiwartnarueput van de Bank of Thailand.


Nieuwe regelgeving voor cryptocurrencies

De regering van Thailand bereidt een nieuw regelgevingskader voor cryptocurrencies zoals Bitcoin voor. Het doel is de risico’s te minimaliseren en de bescherming van beleggers te verbeteren.

De Bank of Thailand zal in januari een consultatiedocument publiceren dat nieuwe regels voor de crypto-industrie zal definiëren. Dit maakte gouverneur Sethaput Suthiwartnarueput bekend in een interview op 14 december met The Bangkok Post.

“We willen ervoor zorgen dat we de juiste balans vinden tussen financiële innovatie toestaan en risico’s beheersen. De nieuwe regels zullen consumenten voldoende bescherming bieden, aangezien de risico’s momenteel ondergewaardeerd worden.” Aldus Sethaput.

De centrale bank werkt samen met de Thaise Securities and Exchange Commission en het ministerie van Financiën om te wijzen op beperkingen die specifiek zijn voor de crypto-industrie. Sethaput stelde dat “cryptocurrencies geen betaalmiddel kunnen worden”.

Lokale autoriteiten erkennen digitale activa mogelijk als een beleggingsproduct. De gouverneur benadrukte echter dat hun extreme volatiliteit risico’s voor het financiële systeem met zich meebrengt. Alle autoriteiten zullen samenwerken om de juiste regels samen te stellen voor toekomstige financiële zekerheid,” voegde hij eraan toe.

De plannen van Thailand om nieuwe regels voor cryptocurrencies vast te stellen komen te midden van een bloeiende lokale acceptatie van cryptocurrency. Volgens het rapport steeg de omzet van zeven lokaal gelicentieerde crypto-exchanges van 18 miljard baht ($538 miljoen) naar 221 miljard baht ($6,6 miljard) in één jaar.

Begin december waarschuwde de Thaise centrale bank commerciële banken voor “directe betrokkenheid” bij de handel in cryptocurrencies. Het verwees daarbij naar hun hoge volatiliteit en potentiële risico’s.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten