Thailand Crypto (Bitcoin)
Regulatie

Thaise politieke partij belooft 300 dollar in crypto bij overwinning

De Pheu Thai-partij, momenteel in oppositie met de huidige premier van Thailand, heeft plannen geopperd om bijna alle burgers van het land ongeveer 300 dollar aan digitale valuta te geven als ze de volgende verkiezingen winnen.

Pheu Thai belooft 10.000 baht per persoon

Op een recent campagne-evenement heeft de oppositiepartij Pheu Thai aangekondigd dat zij, als zij de volgende verkiezingen in Thailand zouden winnen, elke burger van het land boven de 16 jaar een bedrag van 10.000 Thaise baht zouden geven. Dit komt neer op ongeveer 292 dollar op het moment van schrijven. 

Volgens Srettha Thavisin, een kandidaat van de partij voor het premierschap, zou dit stimuleringsproject worden uitgevoerd met behulp van blockchain-technologie om de lokale economie te ondersteunen. Met een Thaise bevolking van meer dan 70 miljoen mensen, waarvan naar schatting 50 tot 60 miljoen mensen ouder zijn dan 16 jaar, zou dit cryptoproject de regering ongeveer tussen de 14 en 18 miljard dollar kosten.

De volgende algemene verkiezingen in Thailand worden gehouden op 14 mei, waarbij alle 500 zetels in het Huis van Afgevaardigden voor het grijpen liggen. Indien gekozen, kan de huidige premier Prayut Chan-o-cha, lid van de United Thai Nation Party, tot 2025 aanblijven als gevolg van een beslissing van het Grondwettelijk Hof van Thailand over zijn termijnlimiet.

Thailand’s houding tegenover crypto

Thailand heeft een relatief open houding aangenomen tegenover cryptohandel en -beurzen. Echter overweegt de Securities and Exchange Commission (SEC) van het land een verbod op staking- en leendiensten, wat mogelijk van invloed kan zijn op het gebruik van bepaalde crypto-activa in het land. Daarnaast heeft de SEC strengere regels opgesteld voor cryptobewaarders om beleggers te beschermen.

Verder heeft de Bank of Thailand zich ook voorzichtig uitgelaten over stablecoins die aan de baht zijn gekoppeld, waarbij cryptobeleggers in 2021 worden gewaarschuwd voor de potentiële risico’s die deze activa met zich meebrengen. 

Al met al, hoewel cryptohandel en -beurzen in Thailand zijn toegestaan, groeit het bewustzijn van de noodzaak van regulering en risicobeheer in de cryptospace.

Regulatie nieuws

Mark Cuban: ‘Gary Gensler kan Joe Biden de verkiezingen kosten’
Zuid-Koreaanse toezichthouder introduceert strengere regulering voor cryptobeurzen
Gemini schikkingt met New York AG voor $50 miljoen over het Earn-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken