Ripple Nieuws

Tim Draper: “XRP-prijs gaat enorm stijgen”

Volgens Tim Draper, een Amerikaanse miljardair en bekende investeerder, zal de prijs van Ripple’s XRP binnenkort explosieve groei gaan doormaken. Hij schreef op het online forum Quora dat hij de huidige XRP-koers kenmerkt als “stilte voor de storm”.


“Crypto-winter bijna over”

In een antwoord op een post van eerder deze maand schreef Draper dat er reden is om optimistisch te zijn over de crypto-markt. Hij stelt dat de periode van dalende prijzen snel over zou kunnen zijn.

“Experts zijn het er over eens dat de crypto-winter op zijn eind loopt. Dat betekent dat de dalende markt binnenkort verleden tijd zal zijn. Vanaf dat punt verwachten we weer groei en optimisme in de markt.”

Het is volgens de miljardair echter afwachten of XRP wel de normale patronen binnen de markt zal volgen. Draper verklaart dat de verdriedubbeling van de Bitcoin-koers tussen April en Augustus niet de verwachte stijging in XRP-prijs tot gevolg had. Bitcoin bepaalt weliswaar meestal de prijs van andere cryptocurrencies, maar dat was dit jaar niet het geval bij XRP. De XRP-prijs bereikte lang niet zo’n explosieve groei als Bitcoin in het afgelopen half jaar, tot frustratie van veel Ripple-investeerders.


Goede tekenen voor XRP

In de reactie schrijft Draper dat er naast de in te halen prijsstijging (ten opzichte van Bitcoin) nog meer redenen zijn voor optimisme onder XRP-bezitters. Hij prijst de strategie van het Californische bedrijf, en zegt dat men geen verwijten zou moeten maken over Ripple’s recente ontwikkelingen:

“Het is onmogelijk om hun recente acties als fout te bestempelen. Ripple is actief bezig met ontwikkelen, vergroten van bereik, binnenhalen van steun van grote financiële instituties, en bovendien met het verbeteren van betaaltechnologie.”

Tenslotte beschrijft de investeerder hoe Ripple grotendeels in bezit is van het Japanse miljardenconcern SBI, wat volgens hem ook voordelen biedt. SBI bezit andere grote fintech-bedrijven zoals R3, wat aangeeft dat Ripple zich in een uitstekende situatie bevindt. Daarom is de huidige prijs volgens Draper “stilte voor de storm” en kunnen XRP-investeerders optimistisch zijn over de aankomende periode.


Tim Draper, eigenaar van Silk Road-Bitcoins

Het is geen verrassing dat de 61-jarige Draper zich uitspreekt over crypto. Hij verklaarde al vaker dat hij zeer bullish is over de kansen van Bitcoin en crypto in het algemeen. Eerder deze maand verklaarde Draper dat hij zijn voorspelling voor de Bitcoin-koers wellicht zou moeten bijstellen. Dit voorjaar noemde hij nog een bedrag van $250.000 per Bitcoin. Onlangs beschreef Draper zijn eigen voorspelling in een interview echter als “misschien wel te voorzichtig.”

In 2014 kwam Tim Draper groot in het cryptonieuws omdat hij 30.000 in beslag benomen Bitcoins had gekocht. Deze werden destijds geveild door de Amerikaanse overheid nadat het illegale drugsnetwerk Silk Road was opgerold. Hoewel de totale prijs van deze 30.000 BTC niet bekend is gemaakt, is het vrij zeker dat Draper veel winst overhield aan de deal: destijds lag de BTC-koers rond de $600. Toen al, lang voordat veel mensen ooit van Bitcoin hadden gehoord, bleek hij een voorstander van digitale valuta. Recenter investeerde hij ook in Coinhako, een crypto-exchange uit Singapore.


 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten