Bitcoin (BTC) Mining
Bitcoin

Toch geen verbod op Bitcoin mining in Paraguay?

Enkele belangrijke senatoren in Paraguay lijken toch niet zo overtuigd van het verbod op Bitcoin mining, dat afgelopen week werd geïntroduceerd.

Blijkbaar zijn er vanuit de industrie mensen opgestaan om de regering ervan te overtuigen dat Bitcoin mining ook voordelen kent. Zo overweegt het nu om overtollige energie van de Itaipu waterkrachtcentrale te verkopen aan Bitcoin miners, in plaats van het naar Brazilië en Argentinië te exporteren.

23 april duidelijkheid

Op 23 april zal er een publieke hoorzitting plaatsvinden om de voor- en nadelen van Bitcoin mining in het land te bespreken, zo bevestigde Senator Lilian Samaniego tijdens een senaat-sessie van 10 april.

Opvallend genoeg komen deze uitspraken één week nadat wetgevers een wetsvoorstel indienden om Bitcoin mining voor een periode van 180 dagen te verbieden.

De reden daarvoor zou zijn dat miners illegaal stroom stalen en het energienet van Paraguay daarmee in de problemen brachten.

Enkele dagen later keurden de Paraguayaanse wetgevers een voorstel goed, waarmee lokale en buitenlandse investeringen in infrastructuur juist worden beschermd. Dat moet het ministerie van industrie in Paraguay vervolgens bewegen om de economische voor- en nadelen van Bitcoin mining te bestuderen.

Hoop voor Bitcoin mining in Paraguay

In totaal zijn er 45 gelicenseerde miners in Paraguay, die in 2024 voor 48 miljoen dollar aan stroom zouden afnemen. In 2025 zou dat getal zelfs oplopen tot 125 miljoen dollar.

Door de energie aan Bitcoin miners te verkopen zou Paraguay 45 procent winst kunnen pakken op die stroom.

Dat levert jaarlijks 73 miljoen dollar op en 17 miljoen dollar aan BTW voor de schatkist van het land. Senator Salyn Buzarquis claimt dat Bitcoin mining zelfs kan voorkomen dat het energiebedrijf ANDE uiteindelijk failliet gaat.

“Deze instroom van kapitaal gaat ANDE redden, maakt het mogelijk om meer te investeren in infrastructuur en voorkomt dat ze de tarieven moeten verhogen voor Paraguayanen”, zo vertelde Buzarquis.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten