Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Toezichthouder Zuid-Korea stelt privacymuntenbeleid op

De financiële dienstverleningscommissie van Zuid-Korea heeft bekend gemaakt dat het het uitwisselproces van ‘donkere’ munten wil uitsluiten. Hiermee doelt de toezichthouder op een aantal privacymunten.


Verhoogd witwasrisico

De Zuid-Koreaanse toezichthouder is van mening dat het gebruik van privacymunten extra risico’s met zich meebrengt op het gebied van witwassen van geld.

Daarom wordt het gebruik hiervan in het land nu stopgezet. Alle cryptocurrency exchanges actief in het land zullen daarom vanaf maart 2021 verplicht worden om deze van hun platform te verwijderen.

Eerder is de bijzondere belastingwet in het land al aangepast. Deze wet, die voorschriften omvat die de legaliteit van cryptocurrencies in het land bepalen, is onlangs gewijzigd, met het oog op transparantie. Hier ondervinden een aantal munten nadelige gevolgen van, zoals Moneri (XMR), Dash (DASH) en ZCash (ZEC).

Dergelijke privacymunten hebben namelijk verschillende functies om de identiteit van de gebruikers te beschermen. Dit zorgt voor een enorme uitdaging voor de autoriteiten en andere wetshandhavingsinstanties om deze transacties te traceren en te belasten.


Strengere regels

Hierom zijn nu strengere regels opgesteld. Vanaf maart 2021 mogen er geen privacymunten meer verhandeld worden op crypto-platforms die actief zijn in het land. Hiernaast worden strengere eisen gesteld aan de antiwitwasrichtlijnen en de Know-Your-Customer (KYC)-richtlijnen. Dit gecombineerd zou ervoor moeten zorgen dat het opsporen van de gebruikers die betrokken zijn bij het witwassen van geld, of juist diegenen die terrorisme en andere criminele ondernemingen financieren, makkelijker te vinden.

De KYC-richtlijnen zijn zodanig aangescherpt dat de crypto-exchanges nu hun gebruikers zorgvuldig moet controleren op identiteitsbewijzen zoals paspoorten. 6 maanden na de implementatie van de nieuwe richtlijnen zullen dezelfde exchanges hun operaties melden aan de Zuid-Koreaanse autoriteiten. Zo wordt getracht om het gebruik van donkere munten, die vaker gebruikt worden in het criminele circuit, te verminderen.


Gebruik donkere munten

Diverse privacymunten die in het criminele circuit worden gebruikt, worden ook wel donkere munten genoemd. Cryptocurrency exchanges over de hele wereld hebben hier in de laatste steeds vaker problemen mee gehad. Een voorbeeld is OKEx, die onlangs veel privacymunten uit haar assortiment gehaald heeft in Zuid-Korea, vanwege de stijgende vraag naar de munt.

Doordat dergelijke transacties vrijwel onmogelijk zijn om te vinden, is dit gevoelig om gebruikt te worden voor criminele activiteiten. Zij krijgen hier namelijk een enorm voordeel van.

Cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH) hebben deze privacy-functies niet, waardoor iedere transactie eenvoudig op te zoeken is in de respectievelijke BTC- en ETH-blockchains. Hierdoor blijft het legaal om in deze munten te investeren of te handelen.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten