Ethereum stijgt
Ethereum

Tokenisatie-hype is bullish voor Ethereum

We zien steeds meer grote partijen die zich storten op tokenisatie. Als we Tom Wan van 21Shares (een grote vermogensbeheerder) mogen geloven, dan groeit de markt voor in tokens gegoten Amerikaanse staatsobligaties in 2024 nog naar een waarde van 3 miljard dollar.

Securitize en BlackRock

Onder andere BlackRock is dit jaar begonnen met een fonds waarin zich getokeniseerde Amerikaanse staatsobligaties op de blockchain van Ethereum bevinden.

Dat is iets wat we ons enkele jaren geleden nooit, maar dan ook nooit hadden kunnen voorstellen. Het grote BlackRock dat eigen tokens uitgeeft op de blockchain van Ethereum. Zit er dan toch iets van waarde in die decentrale infrastructuur?

Dat lijkt de markt nu wel te vertellen of in ieder geval verkennen. Uiteindelijk moet nog maar blijken in hoeverre de proefballonnen van partijen als BlackRock een vervolg krijgen. Een paar testcases zijn leuk, maar uiteindelijk moeten we nog maar zien of het staying power heeft natuurlijk.

Volgens de laatste data van Dune begint het daar op te lijken, want inmiddels leven er al voor 1,610 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties op de blockchain.

Het grootste tokenfonds ter wereld

Het BUIDL van BlackRock, ook wel bekend als het Institutional Digital Liquidity Fund (BUIDL), werd enkele dagen geleden het grootste fonds ter wereld; nadat het Franklin Templeton’s fonds inhaalde.

Wat dit extra bijzonder maakt, is dat BUIDL pas een kleine zes weken bestaat. In die tijd heeft het al voor meer dan 528 miljoen dollar aan assets binnen weten te halen en heeft het 28,8% van de markt in handen.

Met de tokenfonds wil BlackRock volgens Wan de mogelijkheid tot diversificatie bieden voor investeerders in de crypto-wereld. Zij kunnen hiermee toegang krijgen tot de “risicovrije” Amerikaanse staatsobligaties, zonder dat ze het ecosysteem hoeven te verlaten.

Het lijkt erop dat BlackRock hiermee dus een specifiek deel van de markt wil bedienen. We moeten nog maar zien of traditionele investeerders hierdoor ook staatsobligaties op Ethereum gaan kopen. De voordelen daarvan zijn op dit moment nog niet helemaal duidelijk.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum loopt flink achter op Bitcoin sinds Proof-of-Stake overgang
Bitcoin en Ethereum ETF’s verliezen opnieuw tientallen miljoenen dollars
Zwitserlands vierde grootste bank betreedt cryptomarkt met handel in Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?