Bitcoin bubble
Bitcoin

Tom Lee: ‘Bitcoin en aandelenmarkt niet in een bubbel’

De hoofd van de onderzoeksafdeling van FundStrat claimt dat Bitcoin en de aandelenmarkt waarschijnlijk nog verder kunnen stijgen. In een nieuw interview met CNBC Television zegt Tom Lee van Fundstrat dat het nog veel te vroeg is om te concluderen dat er sprake is van een bubbel.

“Ik denk niet dat we een bubbel hebben, totdat iedereen roept dat er geen sprake is van een bubbel en er geen risico is om te investeren; dat is waarschijnlijk het moment waarop we wel in een bubbel zitten”, aldus Tom Lee.

Alles hangt af van de Amerikaanse centrale bank

De voorspelling van Tom Lee dat we momenteel niet in een bubbel zitten, hangt volgens de investeringslegende af van de Amerikaanse centrale bank.

Als die snel beginnen met het verlagen van de rente, dan is het volgens hem mogelijk dat we vanaf hier nog veel verder stijgen. Volgens Lee is er een grote kans dat we in maart al de eerste renteverlagingen zien van de Amerikaanse centrale bank.

“Als de Amerikaanse centrale bank de rente niet verlaagt, dan zou dat een risico voor de markt zijn. Ik denk niet dat de Amerikaanse centrale bank zal twijfelen, alleen maar omdat de aandelenmarkt is gestegen.

De huidige rente van 5,5 procent is het hoogste niveau ter wereld voor Westerse landen. Ik denk dat de obligatiemarkt ons nu vertelt dat de Amerikaanse centrale bank een te streng beleid voert”, zo gaat de analist verder.

Renteverlaging in maart

Tom Lee denkt verder dat de kans op een renteverlaging in maart groter is dan wat de markt nu voorspelt. Veel daarbij hangt volgens hem af van de inflatiedata van februari.

De Amerikaanse consumentenprijsindex voor februari komt uit op 12 maart. Volgens Tom Lee en zijn team van analisten bij FundStrat zitten er echter wat “onzekerheden” in de data van januari. Hij spreekt onder andere van slechte correcties voors seizoensgebonden prijzen.

“Als we daar verbetering in zien, dan kan de hoge inflatie die we in januari zagen alweer voor een groot deel omdraaien”, aldus Tom Lee.

In theorie kan dat ertoe leiden dat de Amerikaanse centrale bank in maart toch al met zijn eerste renteverlagingen op de proppen komt en dat zou bullish zijn voor de Bitcoin koers.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt naar $64.000: Voorbode van een nieuwe bullrun?
Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13