bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen

Tom Lee van Fundstrat is altijd mega bullish over Bitcoin. Nu claimt hij dat de market cap van Bitcoin vanaf hier met 1.100% kan stijgen, omdat de digitale munt beter tegen economische ellende beschermt dan goud.

Bitcoin beter dan goud

Tom Lee deed deze uitspraken over Bitcoin in de podcast van Natalie Brunell. Volgens Lee kan Bitcoin een market cap van 16 biljoen dollar bereiken, waarmee het op gelijke hoogte komt met die van goud.

Lee gelooft dat investeerders naar Bitcoin zullen vluchten, omdat de digitale munt een betere store of value is dan goud.

“Ik denk dat een minimum-target voor Bitcoin de waarde van alle goud dat momenteel in omloop is moet zijn. Dat is 16 biljoen dollar. De reden dat ik daaraan denk als een eerlijke benchmark is dat goud wat industriële toepassingen kent en gebruikt wordt in juwelen, maar dat de primaire reden voor die 16 biljoen dollar ligt bij het feit dat goud functioneert als de enige hedge tegen inflatie en economische ellende.

Voor mij is Bitcoin veel weerbaarder en bruikbaarder als je nadenkt over een scenario waarin we bijvoorbeeld goud zouden gebruiken. Als je één miljoen dollar aan goud wil verplaatsen, dan is dat een stuk moeilijker dan Bitcoin”, aldus Tom Lee.

Bitcoin is niet voor betalingen

Wat de toekomst van Bitcoin betreft ziet Tom Lee ook nog voldoende toepassingen voor de digitale munt.

Niet per se op het gebied van betalingen. In principe is de technologie van Bitcoin niet gebouwd om het dagelijkse betaalverkeer van de wereld te kunnen dragen. Dat zou in theorie kunnen op technologie als het Lightning Network, een tweede laag op Bitcoin, maar niet op de blockchain van Bitcoin zelf.

Waar Tom Lee een interessante toepassing ziet is bij het gebruik van Bitcoin als onderpand. Stel je hebt een grote hoeveelheid Bitcoin, maar je wil die niet verkopen, dan zou je in theorie geld kunnen lenen op basis van de Bitcoin die je bezit.

Dat is in principe ook wat MicroStrategy doet. Zij lenen Amerikaanse dollars, om die vervolgens meteen weer in Bitcoin om te zetten. Dat kapitaal zou je echter ook voor andere zaken kunnen inzetten; bijvoorbeeld het kopen van een huis of om je dagelijkse betalingen te doen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?