bitcoin crash
Bitcoin

Tom Lee: ‘Bitcoin koers blijft zwak tot na Amerikaanse verkiezingen’

Tom Lee van Fundstrat waarschuwt voor een paar grillige maanden voor Bitcoin en de rest van de markt tot de Amerikaanse verkiezingen van november 2024. In een nieuw interview met CNBC bespreekt hij de komende acht weken voor Bitcoin, waar hij niet enorm veel vertrouwen in heeft.

Investeerders moeten oppassen

“Ik denk dat investeerders moeten oppassen voor de komende acht weken. We hebben de eerste acht maanden een hele sterke markt gezien. Maar ik denk dat mensen de komende acht weken een kans krijgen om te kopen. Dus ik zou op mijn hoede zijn en klaar zijn om de dip te kopen”, aldus Tom Lee.

Daar lijkt hij met de huidige koersactie in ieder geval gelijk in te krijgen. Bitcoin blijft vooralsnog kwakkelen en kan het echt bullish momentum (van het begin van het jaar) nog niet hervinden.

Op de vraag of hij nog “Trump trades” ziet, antwoord Lee bevestigend. “Bitcoin heeft zich niet goed gedragen. Er zijn twee dingen die we in de gaten houden als het over de verkiezingen gaat: Bitcoin en energie.

Ik denk dat de markt steeds meer begint in te zetten op een overwinning van Donald Trump in de verkiezingen”, zo besluit hij zijn verhaal. Voor Bitcoin zou een overwinning van Trump niet slecht zijn, omdat die behoorlijk grootse plannen heeft met de digitale munt.

Niet de eerste keer

Dit is niet de eerste keer dat Tom Lee zich over de verkiezingen uitspreekt tegenover CNBC. Afgelopen week was dat nog het geval: “Tot op zekere hoogte denk ik dat de markten geloven in een overwinning van Donald Trump. Dat is in ieder geval wat de polls laten zien.

Maar ik denk dat vooral cyclische assets (kleinere aandelen en Bitcoin) het beter zullen doen onder Trump, vanwege de grote verschillen in het beleid”, aldus Tom Lee. Dan heeft hij het over de wens van Trump die we uit zijn vorige termijn als president kennen, namelijk het zo laag mogelijk houden van de rente.

We gaan het zien of Donald Trump de verkiezingen weet te winnen. Vooralsnog is de markt daar niet mee bezig en zijn er wel andere dingen die onze aandacht verdienen. Bijvoorbeeld de Amerikaanse economie, die ook steeds zwakkere data begint te produceren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt