Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Tom Lee voorspelt extreem bullish 2024 voor Bitcoin

Tom Lee denkt dat 2024 een gigantisch jaar kan worden voor Bitcoin. De managing partner bij Fundstrat Global Advisors zegt in een nieuw interview bij de Julia La Roche Show dat er twee grote meewinden zijn die Bitcoin naar succes zullen brengen in 2024.

Wat gaat er veranderen voor Bitcoin?

De eerste grote meewind is volgens Tom Lee dat het beleid van centrale banken drastisch zal veranderen. “Het eerste is dat het monetair beleid omdraait. Centrale banken versoepelen. Er is nog nooit een bearmarkt geweest op het moment dat de Amerikaanse centrale bank versoepelde.

Het tweede is dat er een manier komt om meer mensen richting Bitcoin te trekken vanwege de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF. Ik vind het heel interessant om te zien dat er mensen zijn die denken dat Spot ETFs niet bullish zijn.

Het is een asset-klasse van 2 biljoen dollar ie je momenteel niet kunt bereiken met je 401(k) (pensioenpot in Amerika). Maar als je het beschikbaar maakt via een Spot ETF, moet je weten dat Amerikaanse huishoudens 170 biljoen dollar aan investeerbaar kapitaal bezitten”, aldus Tom Lee.

Als mensen maar 1 procent van hun 401(k)s in Bitcoin stoppen, dan zou dat volgens Tom Lee al een gigantische koersopleving veroorzaken.

Sterk jaar voor Bitcoin

Om deze redenen verwacht Tom Lee dat Bitcoin een goed jaar te wachten staat. “Ik denk dat Bitcoin een heel sterk jaar kan hebben volgend jaar”, zo spreekt de investeerder.

Hij wordt in zijn verhaal gesterkt door ETF-expert James Seyffart, die voorspelt dat de Spot Bitcoin ETFs volgende maand worden toegelaten.

Op basis van zijn gevoel zegt Seyffart dat de eerste Spot Bitcoin ETFs waarschijnlijk tussen midden- en eind-januari op de markt komen. “Maar dat is een complete gok”, zo plaatst hij daar als kanttekening bij.

Het zou voor de markt waarschijnlijk wel een teleurstelling zijn als de ETFs begin januari nog niet komen voor Bitcoin.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?