SHIBMeme
Persbericht

Top 3 Crypto Memes Maart: Is Deze Nieuwe Crypto De Volgende DOGE Of SHIB?

Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.


De crypto meme wereld staat niet stil: in de afgelopen maanden zijn investeerders maar wat verwend door de geweldige prestaties van onder meer Shiba Inu en Dogecoin. Terwijl beide tokens strijden om de macht in meme coin land, staat er de nodige nieuwe crypto klaar om geweldig te gaan stijgen in de komende weken en maanden.

Gaat Dogecoin Stijgen of Dalen?

Met een groei van meer dan 100% binnen één maand heeft Dogecoin een geweldige rally achter de rug. Veel investeerders wisten forse winsten te boeken op de oudste meme coin, met name toen de koers op 5 maart even boven de $0,20 kwam.

Anders dan velen gehoopt hadden bleek dit het voorlopige hoogtepunt van een imposante rally, die onder invloed van de stijgende Bitcoin markt begon aan het eind van oktober 2023.  In de dagen voorafgaand aan de ‘uptober’ stijging stond de token nog op $0,05.

Sinds het hoogtepunt van 5 maart ging Dogecoin met ups- en (vooral) downs verder. Nadat de $0,20 gehaald werd trokken zoveel investeerders hun geld terug, dat de koers terug zakte naar $0,13. Van deze schok wist de token zich te herstellen, maar de $0,20 kwam nooit meer in zicht.

Met een verlies van bijna 9% kwam op 15 maart de volgende klap. De token strandde rond de $0,16. Een harde klap voor investeerders die te laat ingestapt waren. Aan de andere kant: nu kan instappen lonend zijn, aangezien de meme crypto markt nog steeds groeiend is.

Shiba Inu Koers Klaar voor de Sprong?

Een dalende Dogecoin koers geeft Shiba Inu, de andere grote puppy uit het meme coin nest, de kans om grote sprongen te maken. Sinds de enorme groei van begin maart lijkt het goed mogelijk dat SHIB de positie van grootste meme crypto op het gebied van market cap over zal nemen van DOGE. 

Dan zal het echter wel een flinke sprong moeten maken. Momenteel bezet SHIB de elfde plek op de ranking van grootste tokens, met een cap van $16,9 miljard. Dogecoin staat negende met een cap van $23 miljard. De top 3 crypto memes wordt overigens gecomplementeerd door het veel kleinere Pepe, met $3,7 miljard (en een 39e plek).

Shiba Inu heeft bewezen een veel grotere groei neer te kunnen zetten dan Dogecoin. In het afgelopen halfjaar steeg de waarde van de token met meer dan 300%. 


Toch zit ook bij de Shiba Inu koers de klad erin. Op 5 maart werd met $0,00004489 het voorlopige hoogtepunt van de huidige bull run bereikt. Sindsdien heeft de token hard ingeleverd. Op 15 maart kreeg de token (voorlopig) de zwaarste klap, toen de koers met 11% daalde. 

DOGE, SHIB of een Alternatieve Nieuwe Crypto?

De recente koersval zorgt ervoor dat veel investeerders een nieuwe kans ruiken. Nu SHIB en DOGE een stukje lager staan, zou dit weleens een goed moment kunnen zijn om in te stappen.

Aan de andere kant is het wel duidelijk dat de enorme stijgingen van de afgelopen periode aan het uitbollen zijn. Toch zit er mogelijk onder invloed van de Bitcoin halving nog het nodige in het vat.

Het is echter de vraag hoeveel returns DOGE en SHIB nog gaan opleveren: beide meme coins hebben ongekend grote market caps in vergelijking met hun concurrentie. De traditionele investeerder in meme tokens is vaak echter veel meer geïnteresseerd in nieuwe crypto en low cap gems.

DOGE en SHIB zullen nog lange tijd om de crypto meme kroon strijden, en kunnen hun investeerders tijdens dit duel het een en ander opleveren. Ondertussen staan nieuwe crypto’s klaar om door te groeien naar een plek in de top 3 crypto memes, waarbij enorme winstfactoren niet uit te sluiten zijn. In die laatste categorie tippen we voorlopig Dogecoin20, Smog en SpongeV2.

Dogecoin20 (DOGE20) – Nieuwe Dogecoin Variant, Maar dan Beter

Dogecoin is de grootste en bekendste meme coin, maar niet per se de beste token voor investeerders. DOGE gaat namelijk al een behoorlijke tijd mee. Daarbij heeft de meme coin niet de mogelijkheid gehad om zich aan te passen aan de nieuwste ontwikkelingen en updates binnen de crypto wereld.


Dogecoin20 is een nieuwe crypto, gebaseerd op Dogecoin, die zaken net wat anders aanpakt dan het grote voorbeeld. Zo is DOGE20 een ERC20 token, wat betekent dat het gebruik maakt van het veilige, snelle en betaalbare netwerk van Ethereum.

Omdat Dogecoin20 een ERC20 token is, is het ook mogelijk deze vast te zetten in een smart staking contract. 15% van het totale aantal tokens (140 miljard) zal via staking aan tokenhouders uitgekeerd worden. 

Staking maakt de token deflatoir, terwijl de gelimiteerde oplage ervoor zorgt dat er geen hyperinflatie kan ontstaan – twee eigenschappen die de originele Dogecoin ontbeert. Dankzij de sterke tokenomics én de vrolijke crypto meme vormgeving heeft de presale van Dogecoin20 al de nodige aandacht getrokken. Wil je ook meedoen aan DOGE20? Dan kun je via de officiële website van het project beginnen met investeren!

Nu naar Dogecoin20

Smog (SMOG) – Zit deze Meme Coin Draak op Goud?

Ook SMOG is een vrolijk vormgegeven meme coin, met een grote vuurspuwende draak in de hoofdrol. Net zoals draken en ridders sprookjes en legenden, lijkt het draakje Smog ook op een berg goud te zitten.

Gelukkig is Smog wel bereid om zijn schat te delen, uiteraard met SMOG-tokenhouders. Het team achter de SMOG token heeft namelijk de grootste crypto airdrop ooit aangekondigd.

Liefst 35% van het totale aantal tokens zal verdeeld worden onder investeerders. Daarbij geldt dat je meer tokens uitgekeerd krijgt naarmate je de tokens langer gestaked hebt. Investeer je dus vandaag, en zet je de tokens vast tot de airdrop, dan krijg je een groter deel van de airdrop dan iemand die volgende week hetzelfde aantal tokens in een smart staking contract stopt.

Crypto airdrops kunnen een nieuwe crypto tot grote hoogte stuwen – Bonk had er zelfs zijn tijdelijke plekje in de top 3 crypto memes aan te danken. Mogelijk kan Smog ook doorgroeien naar een plek in de top van de meme coins.

Nu naar SMOG

Sponge V2 (SPONGEV2) – Nieuwe Kans op x100?

Hij woont in een ananas diep in de zee, en geeft investeerders winsten van x100 mee? Dat kan maar over één meme coin gaan: Sponge. De token, een parodie op een bekend Nickelodeon personage, wist in het voorjaar van 2023 te groeien naar een market cap van $100 miljoen.

Investeerders boekten enorme winsten dankzij de groei van deze token. Het succes zette het projectteam aan tot de ontwikkeling van een nieuwe investeringsmogelijkheid, Sponge V2. Deze nieuwe token moet ‘bigger and better’ zijn dan het origineel.

Om een sterke crypto meme neer te zetten is ervoor gekozen om het platform uit te breiden, onder meer met een eigen P2E racing game. Daarnaast is ervoor gekozen om de nieuwe token (met de oude ticker $SPONGE) direct op verschillende grote exchanges te lanceren.

Heb je nog oude Sponge tokens? Dan kun je deze staken tegen hoge rewards. Ben je van plan om deze nieuwe crypto aan te schaffen? Dan is het erg verleidelijk deze te kopen met Polygon (MATIC). Hiermee krijg je rewards van wel 483%.

Nu naar SpongeV2


Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.