faillissement
Altcoin

Topanalist waarschuwt: Deze cryptomunt gaat gigantisch hard crashen

De cypto analist Bluntz is op dit moment extreem bearish over de vooruitzichten voor dogwifhat (WIF). Deze memecoin begon fantastisch, maar lijkt nu in de problemen te zitten. Voor de komende drie tot vier weken verwacht Bluntz meer correcties voor de op Solana gebaseerde memecoin.

109 dagen bullish, 109 dagen bearish

Volgens de analist kende WIF een opwaartse trend die 109 dagen duurde dit jaar. Op basis daarvan verwacht hij een bearish trend die net zo lang duurt.

“We zitten nu 85 dagen in de terugval. Wat tijd betreft kan deze daling weleens tot juli doorgaan”, aldus Bluntz. Daarvoor baseert hij zich dus op de 109 dagen die de opwaartse trend eerder dit jaar duurde.

Wat zijn neerwaartse target betreft zegt Bluntz dat hij weer interesse in WIF zal tonen, op het moment dat de markt capituleert en de memecoin onder de 1 dollar terechtkomt.

Op het moment van schrijven handelt WIF op een koers van 2 dollar en lijkt er van een koersdaling naar 1 dollar nog geen sprake. Over de afgelopen 24 uur wist dogwifhat met 8,50% te stijgen. Daarmee is de memecoin zelfs de grootste stijger van de top 50.

Lange termijn bullish over WIF

Op de lange termijn is de analist wel heel bullish over WIF. Dat is opvallend, omdat er fundamenteel natuurlijk niets te zeggen valt over memecoins. Hij baseert zich dan ook volledig op de grafieken, die er naar zijn mening dus positief uitzien voor de munt.

Bluntz baseert zich vooral op de Elliott Wave Theory, een benadering binnen de technische analyse die op zijn beurt weer gebaseerd is op de psychologie van de massa.

Volgens de theorie beweegt de koers van een financiële asset zich altijd in een vast patroon van golven. Als het om een bullish asset gaat, dan zie je volgens de theorie vaak vijf stijgende golven, gevolgd door drie correctieve golven (dalingen).

Gezien de grafiek van Bluntz lijkt hij te suggereren dat WIF al klaar is met de rally van vijf golven en dat de munt nu aan het einde van de correctie van drie golven zit.

Voor een daling naar de koers van 1 dollar moet de munt echter nog met 50% omlaag.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht WIF of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Worldcoin beschuldigd van prijsmanipulatie en oplichting
Glassnode oprichters verwachten spoedig begin nieuw altcoin seizoen
Dit zijn de best presterende crypto’s van het moment
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren