US Capitol in Washington
Bitcoin

Totale creditcardschuld VS op $1,14 biljoen: CEO Bank of America waarschuwt voor zwakke consument

Amerikanen moeten meer en meer schulden maken om rond te komen, zo blijkt uit de laatste data van de New York Fed. Uit een nieuw rapport van de NYF blijkt namelijk dat de totale creditcardschulden voor Amerika op een recordhoogte van 1,14 biljoen dollar terechtgekomen zijn.

Meer schulden dan ooit

Over de gehele linie genomen hebben Amerikanen nu meer studieschulden, hypotheken, creditcardschulden en andere vormen van schulden dan op ieder ander moment in de geschiedenis.

“De totale schuld van huishoudens is in het tweede kwartaal van 2024 met 109 miljard dollar gestegen. Dat is een stijging van 0,6% ten opzichte van Q1 2024. De totale balans staat nu op 17,80 biljoen dollar en is met 3,7 biljoen dollar gestegen sinds het einde van 2019, net voor de start van de pandemie”, aldus de Fed.

Verreweg het grootste deel van de schuld bestaat uit hypotheken, terwijl studieleningen (9%) en leningen voor auto’s (9%) op een gedeelde tweede plaats staan.

Zorgwekkend is dat het percentage van wanbetalingen op deze schulden is toegenomen in het tweede kwartaal van 2024. Verder lijkt het erop dat de consument langzaam in de problemen komt. Wat mogelijk ook het gevolg is van de immer groeiende schulden in de Verenigde Staten, natuurlijk in combinatie met de relatief hoge rentes.

Vermoeide Amerikaanse consument

Er gaan steeds meer geruchten over een recessie in de Verenigde Staten en Bank of America CEO John Moynihan ziet daar ook een mogelijke reden voor. Hij constateert namelijk dat de Amerikaanse consument vermoeid raakt.

De Amerikaanse consument spendeert momenteel op ongeveer de helft van het niveau van vorig jaar, zo vertelde hij aan FOX Business.

“Ze hebben geld op hun rekeningen, maar ze raken wat uitgeput. Ze hebben hun banen nog, ze verdienen geld, maar als je naar de data kijkt, dan vertragen ze echt.

De Fed zit dus in een positie dat ze moeten oppassen dat de consument niet teveel vertraagt. Hoe consumenten nu uitgeven is consistent met de cijfers van 2017, 2018 en 2019. Dat waren tijden van lagere inflatie en een meer normale groei van de economie”, aldus de CEO van Bank of America.

Wat dat betreft is het dus oppassen geblazen als het over de Amerikaanse economie gaat. Dat is belangrijk voor de Bitcoin koers, want een recessie zou op de korte termijn zeker weinig goed betekenen voor de digitale munt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13