Trabucco: Dit is waarom de Bitcoin prijs stijgt

Sam Trabucco van Alameda Research geeft aan dat er een aantal belangrijke factoren zijn die de prijs van de Bitcoin naar zijn hoogste punt ooit duwen.


De algehele accumulatie en acceptatie nemen toe

Alameda Research is een groot bedrijf dat crypto valuta’s en derivaten verhandelt. Het bedrijf verhandelt een volume van tussen de $600 miljoen en $1,5 miljard per dag.

Een van de belangrijke factoren waarom de prijs stijgt heeft te maken met Bitcoin whales. Deze whales kopen namelijk veel BTC tokens en verplaatsen deze naar hun persoonlijke wallets. Dit geeft aan dat grote investeerders veel vertrouwen hebben in een lange termijn stijging.

Daarnaast zien we dat steeds meer institutionele bedrijven beginnen te investeren in de cryptomunt en dat steeds meer grote bedrijven BTC beginnen te accepteren. Dit zorgt ervoor dat crypto meer mainstream wordt.


Investeerders halen hun BTC van exchanges af

Ook is het ook zo dat de Bitcoin exchange reserves in snel tempo afnemen. De Bitcoin exchange reserves dalen wanneer beleggers hun geld van de exchanges afhalen. Dit zien we alleen gebeuren als investeerders veel vertrouwen hebben in de cryptomunt op lange termijn. Deze trend suggereert dat er minder verkopers op de markt zijn. Daardoor is er een kleiner aanbod van de Bitcoin.

Wanneer positieve fundamentele en technische factoren samenvallen met een algehele daling van de verkoopdruk, zou dit het momentum rond de Bitcoin kunnen versterken.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Macro invloed zou in het voordeel van de Bitcoin kunnen werken

Volgens Trabucco zijn de overwinning van Joe Biden en het vooruitzicht van de COVID vaccins ook positieve factoren voor de Bitcoin. Hij schreef:

“Ik denk echt dat Biden’s overwinning en de vaccins goed waren voor de aandelenamrkt. Deze heeft op zijn beurt een correlatie met de Bitcoin. En er zijn ook veel bedrijven, banken, hedgefondsen, rijke mensen, opinieleiders, technologiebedrijven, senatoren in Wyoming, enz. die de Bitcoin steunen. Dit heeft zowel direct (kopen) als indirect (sentiment) invloed op de stijgende prijs. “

Op korte termijn lijkt het belangrijkste weerstandsgebied voor de Bitcoin rond de $18.500 te liggen. Daarboven is er weinig weerstand totdat we bij een all time high komen.

Als dat het geval is, blijven de vooruitzichten voor de Bitcoin op middellange termijn gunstig. Vooral gezien het feit dat veel macro- en technische factoren het marktsentiment ondersteunen.