Bitcoin

Trump ontvangt miljoenen in Bitcoin van bekende crypto tweeling

Donald Trump doet er alles aan om de stemmen van Bitcoin (BTC) en cryptoliefhebbers voor zich te winnen in zijn presidents-strijd. Zo belooft hij maar al te graag hoe hij de industrie vooruit zal helpen indien hij gekozen wordt als de volgende Amerikaanse president. Ook accepteert hij nu een tijdje crypto als donaties voor zijn presidentiële verkiezingscampagne. 

Voor cryptofans in hart en nieren lijkt het geen moeilijke keuze te gaan worden tussen Trump of de huidige president Joe Biden. Ook de bekende Winklevoss-tweeling kiest overduidelijk voor Trump, en heeft zelfs maar liefst $2 miljoen in bitcoins gedoneerd om hem te steunen.

$2 miljoen BTC-donatie

Gisteren maakten Tyler en Cameron Winklevoss, een prominent en invloedrijk duo in de crypto-wereld, bekend ieder $1 miljoen in bitcoins te hebben gedoneerd aan Trump. Met een destijdse bitcoin koers van iets meer dan $64.600 hebben zij ieder 15,47 BTC overgemaakt aan de Republikein. Zowel Tyler als Cameron kondigde hun donatie aan op socialmediaplatform X.

De Winklevoss-broertjes hebben veel bekendheid verworven door hun vroege betrokkenheid bij Bitcoin en de oprichting van de wereldwijde crypto exchange Gemini in 2014. 

Met de astronomische donatie mag het duidelijk zijn dat zowel Tyler als Cameron in november hun stem uit zullen brengen op Trump. In hun X-berichten schrijven ze dit ook, en leggen ze hun steunbetuiging uit aan hun honderdduizenden volgers.

Tyler uitte met name zijn kritiek op het anti-crypto beleid van Biden:

‘’De afgelopen jaren heeft de Biden-administratie openlijk de oorlog verklaard aan crypto. Het heeft meerdere overheidsinstanties ingezet om de goede actoren in onze industrie te intimideren, lastig te vallen en aan te klagen in een poging om deze te vernietigen. Er is niet wat de Biden-administratie op dit punt kan doen of zeggen om anders voor te doen.’’

Cameron onderstreepte in zijn bericht dat Trump daarentegen ‘’pro-Bitcoin, pro-crypto en pro-business’’ is en ‘’een einde zal maken aan de oorlog van de Biden-administratie tegen crypto’’.

Biden wil Trump achterna gaan met crypto-donaties

Het is nu ongeveer een maand mogelijk om Trump middels crypto-donaties te steunen in zijn presidentsstrijd. Opmerkelijk genoeg kon je vorige week in het crypto nieuws lezen dat ook het campagneteam van Biden zou overwegen om crypto te accepteren voor presidentiële campagnedonaties.

Biden lijkt zich wellicht te beseffen dat de tientallen miljoenen crypto-bezitters in het land steeds duidelijker de kant van Trump kiezen. De vraag blijft echter of het simpelweg accepteren van crypto-donaties de slechte beleidsvoering van de Biden-administratie tegenover de industrie kan goedmaken. Trump lijkt nog steeds een sterke voorkeur te genieten bij veel Amerikaanse crypto-fanaten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers