Bitcoin, Regulatie

Campagne-team van Biden onderzoekt mogelijkheden voor cryptodonaties

De Amerikaanse presidentsverkiezingen kruipen langzaam dichterbij. In november zullen de inwoners van de Verenigde Staten hun nieuwe leider kiezen.

Dat crypto bij deze aanstaande verkiezingen een grotere rol dan ooit gaat spelen was al duidelijk. Zo neemt de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump de laatste weken een pro-crypto positie in. Maar nu lijkt ook huidig president en democraat Joe Biden langzaam overstag te gaan.

Volgens diverse bronnen verkent het campagne team van Biden namelijk de mogelijkheden om crypto donaties te ontvangen

De crypto-oorlog tussen Biden en Trump

Sinds vorige maand ontvangt Trump al crypto donaties via Coinbase Commerce. Deze donaties zijn van dusdanige proporties dat ook Biden nu via hetzelfde platform van plan is om crypto donaties te ontvangen.

De crypto stap van de Biden administratie is niet alleen vanwege de welkome extra inkomsten. Het is ook een manier om de crypto gemeenschap te laten zien dat Biden weldegelijk met de tijd meegaat en openstaat voor crypto. De afgelopen vier jaar heeft Biden namelijk geen vrienden gemaakt met de crypto gemeenschap. Zijn maatregelen worden overwegend gezien als anti-crypto.

Trump daarentegen is een frisse wind vergeleken met Biden. Zoals gezegd begint de voormalig president steeds meer steun uit te spreken voor de sector. Ook bezit hij zelf crypto en lanceerde hij al meerdere NFT collecties. Recentelijk sprak hij zich ook uit tegen het anti-crypto beleid van Biden en Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC). Mocht Trump president worden, dan zal hij een einde maken aan de “tirannie van Biden en Gensler”. Aldus Trump zelf.

De keuze voor crypto bezitters is makkelijk

Biden beseft maar al te goed dat crypto weleens een heel bepalende rol kan gaan spelen in de verkiezingen. Zogenaamde stemmers in  ‘swing states’ die crypto bezitten zijn volgens huidige peilingen meer geneigd om te stemmen op Trump. Volgens een andere peiling is crypto voor maar liefst 20 procent van alle Amerikanen een cruciaal onderwerp voor de verkiezingen.

Hoewel Biden dus iets in de tegenaanval gaat, zijn de plannen om crypto donaties te ontvangen nog in de verkennende fase. De kans dat Biden na vier jaar wanbeleid wat betreft crypto in de komende maanden nog een volledige ommekeer maakt lijkt daarnaast ook erg klein. Voor Amerikaanse crypto bezitters lijkt de keuze vooralsnog erg makkelijk: Trump is de man die de Amerikaanse crypto sector moet gaan redden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Crypto analist: Bitcoin koers bevindt zich in nieuwe bullish trend
Donald Trump haalt uit naar Bitcoin-land El Salvador
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren