Bitcoin

Trump waarschuwt voor gevaar van CBDC’s en kunstmatige intelligentie 

In een recent interview met Fox Business uitte voormalig president Donald Trump zijn bezorgdheid over kunstmatige intelligentie (AI), waarbij hij onder andere deepfakes benoemde als een bedreiging voor de samenleving.

Trump’s bezorgdheid over AI

Voormalig president en voormalig Republikeins presidentskandidaat Donald Trump heeft recentelijk zijn bezorgdheid geuit over kunstmatige intelligentie (AI) tijdens een interview met Maria Bartiromo van Fox Business. In zijn uitspraken beschrijft hij AI als “gevaarlijk en angstaanjagend”, vooral vanwege de opkomst van deepfakes.

Deepfakes zijn digitale manipulaties die kunnen worden gebruikt voor diverse doeleinden, variërend van het fabriceren van valse productaankondigingen tot het manipuleren van oorlogsomstandigheden.

Trump heeft een concreet voorbeeld gegeven van een situatie waarin hijzelf werd misleid door een deepfake. Hij beweerde dat iemand een toespraak van hem manipuleerde om het te laten lijken alsof hij een bepaald product steunde, terwijl hij dat in werkelijkheid niet deed.

Dit voorbeeld illustreerde voor hem de verontrustende mogelijkheden van deepfake-technologie. Hij benadrukt in het interview ook de moeilijkheid om het verschil tussen authentieke en vervalste beelden te onderscheiden, waardoor het potentieel ontstaat voor misleiding op grote schaal.

Trump waarschuwde dat deze technologie niet alleen kan worden gebruikt voor het manipuleren van individuele meningen of consumentengedrag, maar ook voor meer ernstige en gevaarlijke toepassingen, zoals het creëren van valse berichtgeving tijdens oorlogen of andere crisissituaties.

Tijd voor actie

Trump benadrukte de noodzaak van actie, en benadrukte dat dit snel moet gebeuren. Hij verklaarde dat AI “misschien wel het gevaarlijkste is wat er bestaat, omdat er geen echte oplossing voor is.”

Het interview met Maria Bartiromo bood Trump ook de gelegenheid om zijn kritiek te uiten op Central Bank Digital Currencies (CBDC’s), die hij beschouwt als “zeer gevaarlijke instrumenten”. Dit standpunt komt voort uit zijn bredere zorgen over de impact van digitale valuta op financiële stabiliteit en monetaire beleidsvorming.

Trump sprak ook zijn kritiek uit op Jay Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, en beschuldigde hem van politieke motieven.

“Het lijkt erop dat hij probeert de rentetarieven te verlagen om mogelijk verkiezingen te beïnvloeden,” voegde Trump toe.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin beleeft slechtste start van oktober ooit, maar herpakt $61.000
Benjamin Cowen waarschuwt: Stijgende werkloosheid kan Bitcoin in bearmarkt houden in Q4 2024
Bitcoin koers daalt terwijl goud stijgt te midden van spanningen: Israël waarschuwt Iran
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell