Turkije
Blockchain

Turkije maakt blockchain e-Human-project bekend

Er zijn door Turkije nieuwe details vrijgegeven over hun e-Human-project dat door de blockchain zal worden aangedreven. Volgens de Turkse president Erdoğan zou de blockchain-technologie zeer nuttig zijn voor het project, dat zich nog in de beginfase bevindt. De verklaring merkte op dat het het land zou helpen om alle gegevens en informatie die in het project worden gebruikt, te beschermen.

Helpen bij baan

Het e-Human-project zal naar verluidt het land de mogelijkheid bieden om verschillende inzichten en informatie te delen. Zo zou het de inwoners kunnen helpen bij diverse aspecten, waaronder het verwerven van talent. Dit houdt in dat studenten en pas afgestudeerden kansen krijgen om werk te zoeken in de verschillende sectoren van de particuliere en publieke sector in het land.

Hiernaast zullen reeds in dienst genomen personeel nieuwe vaardigheden kunnen opleiden en verwerven op het nieuwe e-Human-project. De basis van het project is ervoor te zorgen dat voldoende burgers in Turkije over vaardigheden beschikken die hen inzetbaar maken, wat op zijn beurt de ontwikkeling van het land zal waarborgen.

Niet eerste blockchain-project Turkije

Het is niet de eerste keer dat Turkije een blockchain-project gestart is. Zo zijn ze bijvoorbeeld onlangs nog een samenwerking aangegaan met Ava Labs. Door deze samenwerking zullen autofabrikanten geholpen worden door het blockchain-bedrijf om veilige en snellere service te bieden via slimme contracten. Eerder was het land ook een soort van crypto toevluchtsoord, totdat de president een decreet uitvaardigde tegen digitale activa’s.

Als slot kondigde het land aan dat het zijn nationale blockchain zou gaan creëren. Hier is echter nooit een nieuwe update over uitgebracht. De acceptatiegraad van digitale activa in Turkije lijkt het tegenovergestelde van de strijd van de regering ertegen. Het land organiseert verschillende evenementen in de crypto-sector, terwijl nieuwe bureaus nog steeds proberen er de thuisbasis van hun crypto-gerichte evenementen van te maken. Volgens gegevens afkomstig van Chainalysis zou de cryptomarkt in Turkije sporadisch blijven groeien, waarbij het land een plek claimt in de top 20 van adoptielanden.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?