XRP koers stijgt
Ripple

Twee reden waarom Ripple (XRP) gigantisch gaat stijgen

Ripple’s XRP token beweegt de afgelopen 2 weken zijwaarts. Investeerders lijken in afwachting te zijn van de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Volgens cryptoanalist JD zijn er echter twee recente ontwikkelingen die wijzen op een mogelijke enorme prijsstijging voor de munt.

XRP analyse: Potentieel voor grote koersstijging

Een analist, bekend als JD, heeft via X (voorheen bekend als Twitter) een gedetailleerde analyse gedeeld van XRP. Hij richtte zich op een maandelijkse grafiek van XRP, waarin hij een langdurige dalende trendlijn identificeerde.

JD gebruikte de Moving Average Convergence/Divergence (MACD) indicator om het momentum en de duur van deze trend te analyseren. Hierbij merkte hij op dat de MACD boven de 0-drempel uitstijgt. Deze drempelwaarde, die cruciaal is in de MACD-analyse, vertegenwoordigt de nulwaarde op de verticale as van de MACD-grafiek. Wanneer de MACD-lijn boven deze drempel ligt, wijst dit op een bullish (stijgende) markttrend. Dit geeft aan dat het korte termijn voortschrijdend gemiddelde hoger is dan het lange termijn gemiddelde, wat een positief signaal kan zijn.

Interessant is dat de combinatie van het doorbreken van de dalende trendlijn en een positieve MACD-kruising slechts één keer eerder is voorgekomen in de geschiedenis van XRP, namelijk van eind 2013 tot begin 2017. Na deze periode steeg de waarde van XRP met een factor van 650. Als deze historische trend zich herhaalt, kan dit wijzen op een aanzienlijke toekomstige koersstijging van XRP.

Eind SEC rechtszaak in zicht

Na bijna drie jaar van juridische strijd lijkt er nu eindelijk een doorbraak te komen in de zaak van Ripple tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze langdurige juridische confrontatie, die in december 2020 is gestart, draait om de aanklacht van de SEC tegen Ripple. De SEC beweert dat Ripple financiële wetten heeft overtreden door voor miljarden dollars aan XRP te verkopen, wat zij classificeren als illegale effecten.

Recente ontwikkelingen in de rechtszaak suggereren dat Ripple een sterke positie heeft. Experts en geavanceerde AI-modellen voorspellen dan ook dat een mogelijke overwinning van Ripple in deze zaak zou kunnen resulteren in een aanzienlijke koersstijging van XRP.

Een blik op de recente geschiedenis toont aan dat eerdere gunstige uitspraken voor Ripple in juli van dit jaar een aanzienlijke impact hadden op de markt. Na deze uitspraken steeg de koers van XRP met maar liefst 70%. Deze trend geeft aan hoe nauw de marktwaarde van XRP verbonden is met de juridische ontwikkelingen rondom Ripple.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Ripple-medeoprichter steunt campagne Kamala Harris
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Deskundige voorspelt: Zo kan de XRP koers de magische grens van $100 bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?