Ubisoft Logo
Ethereum

Ubisoft zet grote stap in crypto gaming op Ethereum’s Arbitrum

Ubisoft, de uitgever van populaire games zoals Assassin’s Creed en Just Dance, heeft aangekondigd dat het zijn volgende grote project in de crypto gaming wereld zal lanceren op het Ethereum layer-2 scaling netwerk Arbitrum.

Het gaat om de game “Captain Laserhawk: The G.A.M.E.”, die zich afspeelt in hetzelfde universum als de Netflix animatieserie “Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix”. Deze serie is losjes gebaseerd op de game Far Cry 3: Blood Dragon uit 2013.

Exacte vorm van game is nog onduidelijk

Ubisoft heeft laten weten dat Captain Laserhawk: The G.A.M.E. personages uit andere bekende franchises zal bevatten, waaronder Assassin’s Creed, Rayman en Beyond Good & Evil. Hoewel de exacte vorm van de game nog onduidelijk is, wordt het omschreven als een “transmediale ervaring”. De eerste fase van dit ambitieuze, community-gedreven project zal op Arbitrum worden gebouwd. De teaser trailer toont geen gameplay, maar geeft een cinematic weer die lijkt op de sfeer van de Netflix-show.

In de aankondiging staat dat spelers vooruitgang kunnen boeken door “uitdagingen te overwinnen via verschillende kanalen binnen en buiten het ecosysteem van Ubisoft”. Spelers kunnen het verhaal vooruit helpen “via innovatief Web3-bestuur”, wat suggereert dat het minder om een traditionele gamewereld gaat en meer om een experimentele, webgebaseerde ervaring.

“Naarmate het verhaal zich ontvouwt, krijgt de hele community de kans om de plot te beïnvloeden en deel te nemen aan belangrijke besluitvormingsmomenten door content te ontgrendelen, te creëren en te delen,” aldus Ubisoft. “Deze ervaring valt op door het ongekende niveau van spelersinvloed op de ontwikkeling van de game, waardoor de community de mogelijkheid krijgt om te helpen bij de evolutie ervan.”

Ontwikkeling in samenwerking met de Arbitrum Foundation en Sequence

Captain Laserhawk: The G.A.M.E., wat volgens de website staat voor “General Assignment Mandatory Entertainment”, wordt ontwikkeld in samenwerking met de Arbitrum Foundation en Sequence, de cryptogame-ontwikkelingssuite van Horizon. Nicolas Pouard, VP van Ubisoft Labs, verklaarde dat de functies op Arbitrum makers in staat stellen om de community te betrekken bij het vormgeven van het verhaal, de gameplay en nevenervaringen.

“Dit bevordert transparantie en gedeelde creatie, en maakt de weg vrij voor een echt collaboratieve toekomst voor Captain Laserhawk,” aldus Pouard.

Ubisoft heeft al een lange geschiedenis als grootste traditionele uitgever van videogames in de cryptowereld, met diverse samenwerkingen, investeringen en experimenten. Dit omvat onder andere de lancering van in-game NFT’s voor Ghost Recon: Breakpoint in 2021 en de ontwikkeling van de aankomende originele game Champions Tactics op het gamingnetwerk Oasys.

Ethereum nieuws

Ethereum’s zwakke prestaties lijken voorbij, volgens onderzoekers
Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13