Law
Exchange, Regulatie

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria

Een federaal hooggerechtshof in Abuja, Nigeria, heeft de hoorzitting over de borgtochtaanvraag van Binance-directeur Tigran Gambaryan opnieuw uitgesteld. De zaak, die oorspronkelijk op 18 april zou dienen, is nu verplaatst naar 22 april. Dit nieuws werd bevestigd door het lokale persbureau Nairametrics.

Kritiek op openbaar ministerie

Gambaryan zit momenteel vast in het gevangeniscentrum van Kuje en zijn advocaat, Mark Mordi, heeft kritiek geuit op het openbaar ministerie voor het niet reageren op een recent toegevoegde beëdigde verklaring aan de borgtochtaanvraag. De Economic and Financial Crimes Commission (EFCC), vertegenwoordigd door senior raadsman E. Iheanacho, verzocht meer tijd om adequaat te kunnen reageren op de nieuwe punten die de verdediging naar voren bracht.

Rechter Emeka Nwite, die de zaak voorzit, stemde in met het uitstel. Mordi benadrukte dat zijn cliënt reeds meer dan twee weken in hechtenis wordt gehouden door de federale overheid en bekritiseerde de trage procesgang.

Beschuldigd van witwassen van geld

Binance en zijn leidinggevenden worden beschuldigd van het verbergen van de bron van $35,4 miljoen aan inkomsten in Nigeria en van witwassen van geld. De beschuldigingen zijn onderdeel van twee afzonderlijke rechtszaken; de andere zaak betreft belastingontduiking aangespannen door de Federal Inland Revenue Service (FIRS).

Naast deze aanklachten, voert Gambaryan ook een juridische strijd tegen de Nigeriaanse regering wegens schending van zijn fundamentele mensenrechten. Hij stelt dat zijn detentie en de inbeslagname van zijn paspoort in strijd zijn met de Nigeriaanse grondwet.

De rechtbank heeft de EFCC toestemming gegeven om de leidinggevenden van Binance veertien dagen vast te houden en heeft opgedragen dat Binance toegang moet verschaffen tot gegevens van Nigeriaanse handelaren die gebruik maken van het platform. De zaak heeft internationaal aandacht getrokken, vooral na de arrestatie van de topexecutives in februari, waaronder ook Nadeem Anjarwalla, die Nigeria wist te ontvluchten met een vals paspoort.

Regulatie nieuws

23-jarige man gearresteerd in New York voor exploitatie van darkweb-narcoticamarkt ter waarde van $100 miljoen
Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP