Exchange Nieuws, Regulatie Nieuws

Exchange Nieuws, Regulatie Nieuws

Upbit gelanceerd in Thailand, vlak nadat Bitkub verplicht werd te stoppen

De Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange Upbit heeft hun platform nu ook in Thailand gelanceerd. Dit is opvallend, want een van de meest populairste exchange uit Engeland heeft onlangs door overheidsinstanties hun platform in het land juist moeten sluiten.


Joint venture Upbit

Bitkub, een cryptocurrency exchange uit Engeland, was eerder al actief op de Thaise markt. Naar verluidt hadden zij ongeveer 97% van de Thaise markt in handen. Vanwege een aantal nieuwe regelgevingskwesties heeft het populaire handelsplatform het land nu moeten verlaten.

Om het nieuwe platform op te starten, is Upbit een joint venture gestart met een groep van Thaise miljardairs en hun eigen Upbit APAC. De joint venture heeft de naam ‘Upbit Thailand’ gekregen en is nu eigendom van CP Group erfgenaam Chatchaval Jiaravanon en 2 andere zakenmagnaten: Somphote Ahunai en Preecha Praipattaraku. In Thailand is CP Group het grootste conglomeraat. Het beheert verreweg het grootste gedeelte van de voedselvoorziening in het land. Hiernaast werkt het ook regelmatig samen met de overheid van het land bij onder andere infrastructuurprojecten. Het heeft hiermee een enorm grote naam voor zichzelf weten te creëren in het land.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Toestemming licentie blijkt toeval te zijn

Volgens een van de bestuursleden van Upbit Thailand heeft het bedrijf enkele maanden geleden al een licentie aangevraagd via de officiële kanalen in het land voor de uitwisseling van digitale activa’s. Deze blijkt nu goedgekeurd te zijn. Volgens het bestuurslid, Praipattaraku, is dit toeval dat zij deze licentie nu hebben ontvangen. Hij zag de goedkeuring hiervoor ook zomaar de andere kant op vallen.

Bitkub was eerder de grootste crypto exchange die actief was in het land. De financiële toezichthouder in Thailand besloot echter om de diensten op te schorten en de problemen die de exchange had op te lossen met betrekking tot de uitval van het platform. Het platform viel naar verluidt regelmatig uit wanneer de vraag naar crypto’s in het land ook maar iets toenam. Momenteel is het niet bekend of dit komt door een bug in hun code, of juist door iets anders.


Bitkub komt met beperkte heropening

Volgens Upbit is de lancering van een handelsplatform op de Thaise markt niet onverwacht. Volgens hem zijn beleggers in de wereldwijde crypto-industrie niet perse loyaal aan 1 markt. Hierdoor worden regelmatig accounts aangemaakt op meerdere markten, mogelijk om de winsten te maximaliseren.

De Thaise markt lijkt dan ook steeds populairder te worden. De lokale crypto exchanges in het land hebben na de sluiting van Bitkub nu juist meer account-aanmeldingen dan voor de sluiting. Dit suggereert dat ook Thaise investeerders nog niet klaar zijn met de crypto-markt en hiermee vertrouwen hebben in de digitale activa’s.

Toch lijkt Bitkub niet helemaal de Thaise-markt te verlaten. Eerder deze week heropende de Engelse cryptocurrency exchange namelijk haar deuren in het land, maar dan met een beperkte mobiele applicatie. Mogelijk worden de functies hierin zo snel mogelijk uitgebreid, maar er kon hiervoor helaas nog geen specifieke datum worden gegeven. Het is op dit moment niet bekend welke cryptocurrency exchange in het land nu het meest populair zal gaan worden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten