Hackerman
Hack

UwU Lend biedt beloning van $5 miljoen voor identificatie hacker na tweede aanval

Het team achter het UwU Lend-protocol heeft een premie van $5 miljoen uitgeloofd aan degene die de aanvaller identificeert die een tweede exploit op het protocol heeft uitgevoerd.

Beloning wordt in Ethereum uitbetaald

In een onchain-bericht van 13 juni schreef UwU aan de hacker: “De termijn voor de terugbetaling van het gestolen geld is verstreken. Een premie van $5 miljoen voor de eerste persoon die u identificeert en lokaliseert.” Dit gebeurde nadat de hacker 80% van het gestolen geld niet had teruggegeven vóór de door UwU gestelde deadline van 12 juni om 17.00 uur UTC.

UwU stelt dat de beloning van $5 miljoen in Ethereum wordt uitgekeerd en dat dit zal gebeuren voordat het geld wordt teruggevorderd of er juridische stappen worden ondernomen.

Meerdere exploits door dezelfde hacker

Volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf Cyvers heeft dezelfde hacker op 13 juni een tweede exploit ter waarde van $3,7 miljoen uitgevoerd, waarbij geld werd gestolen uit de uDAI-, uWETH-, uLUSD-, uFRAX-, uCRVUSD- en uUSDT-pools van UwU.

Cyvers meldde dat beide hacks werden uitgevoerd door hetzelfde hacker-portemonnee-adres “0x841…21f47.”

Bij de eerste exploit op 10 juni werd $20,3 miljoen buitgemaakt door middel van een prijsmanipulatie-aanval.

Geen reactie op vraag van UwU

UwU had de hacker gevraagd om 80% van het geld terug te geven, waardoor de hacker de resterende 20% mocht houden. Tevens werd verzekerd dat juridische stappen zouden worden gestaakt.

De hacker reageerde echter niet en pleegde kort daarna de tweede exploit van $3,7 miljoen, vlak voordat UwU de premie van $5 miljoen aankondigde.

De tweede aanval vond plaats terwijl UwU bezig was slachtoffers terug te betalen voor de eerste exploit van $20,3 miljoen, die ook het gevolg was van een prijsmanipulatie-aanval. Volgens een bericht van UwU Lend X is al meer dan $9,7 miljoen aan de slachtoffers terugbetaald.

Sinds de eerste hack in de sector in juni 2011 is er voor bijna $19 miljard aan cryptocurrencies gestolen, blijkt uit een recent rapport van Crystal Intelligence.

Hack nieuws

Meerdere DeFi-apps getroffen door domeinregisteraanval
Dough Finance verliest $1,8 miljoen aan digitale activa na flash loan-aanval
De website van Compound Finance is mogelijk gekaapt
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen