Bitcoin Nieuws

Valkyrie Investments wil problemen bij grootste Bitcoin-fonds ter wereld oplossen

Valkyrie Investments is een crypto-investeringsfonds en heeft een voorstel om de problemen bij de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) op te lossen. GBTC is het grootste Bitcoin-fonds ter wereld en heeft voor zijn beleggers ruim 600.000 Bitcoin in beheer. Het probleem is dat de aandelen van het fonds momenteel ongeveer 50 procent onder de waarde van de Bitcoin handelen.

Korting op Bitcoin

Voor investeerders lijkt het alsof ze met een investering in GBTC met korting Bitcoin kopen. De totale waarde van de aandelen ligt namelijk bijna 50 procent onder de marktwaarde van de Bitcoin die het fonds beheert. Valkyrie denkt daar nu een mogelijke oplossing voor te hebben. Overigens is Valkyrie een concurrent van Grayscale, want het lanceerde in 2021 nog een Bitcoin exchange traded fund (ETF) in de Verenigde Staten.

Nu is het van plan om de Valkyrie Opportunistic Fund, LP te lanceren, waarmee het wil profiteren van de korting op GBTC aandelen, zo valt te lezen in een blogpost. Het plan van Valkyrie is behoorlijk optimistisch, want GBTC alleen beheert ruim 10 miljard dollar aan assets, terwijl Valkyrie slechts 180 miljoen dollar in beheer heeft. Wat dat betreft lijkt het een iets te ambitieus plan, maar we gaan het zien.

“Het is tijd voor verandering”

In de blogpost geeft Valkyrie aan dat het respect heeft voor de dingen die Grayscale voor de ontwikkeling en groei van het ecosysteem van Bitcoin heeft gedaan, maar dat het tijd is voor verandering. “We begrijpen dat Grayscale een belangrijke rol in de ontwikkeling en groei van het Bitcoin-ecosysteem speelde met de lancering van GBTC en we respecteren het team en het werk dat zij hebben gedaan”, aldus Valkyrie.

“Maar in het licht van de recente gebeurtenissen bij Grayscale en de daaraan gekoppelde familie van bedrijven, is het tijd voor verandering”, zo schrijft het verder. Grayscale is onderdeel van de Digital Currency Group, die momenteel in zwaar financieel vaarwater zit.

In het voorstel geeft Valkyrie aan dat het de omzetting van GBTC wil faciliteren voor investeerders tegen de huidige marktwaarde van de Bitcoin. Verder wil het de management-fee verlagen van 200 basispunten (2 procent) naar 75 basispunten (0,75 procent). Daarnaast moet het mogelijk worden om de aandelen zowel in Bitcoin als in cash om te zetten.

Bitcoin nieuws

Handelaar die uitbraak van 2023 voorspelde is extreem bullish
Miljardair Mike Novogratz positief over Bitcoin en crypto
Aantal online Bitcoin ATM’s ziet grootste maandelijkse daling
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden