Steam Game
Blockchain

Valve haalt blockchain-games van Steam af

Het videogamebedrijf Valve, dat onder meer het gameplatform Steam beheerd, heeft zijn gebruikers laten dat inhoud dat betrekking heeft tot cryptocurrencies of NFT’s niet worden toegestaan.


Bijgewerkte Steam-richtlijnen

Dit werd ook opgemerkt door de game-ontwikkelaar ‘SpacePirate’. Naar verluidt zijn de richtlijnen van Steam bijgewerkt voor wat ontwikkelaars mogen publiceren op het Steam-platform. Door de nieuwe wijziging, staat er nu dat er geen applicaties die op de blockchain-technologie gebouwd zijn, en die crypto’s of nft’s uitgeven of toestaan, op het platform mogen worden gepubliceerd.

De nieuwe regel wordt weergegeven naast richtlijnen die aanzetten tot haat, seksueel expliciete afbeeldingen en lasterlijke of lasterlijke uitspraken verbieden. SpacePirate zei het volgende over de nieuwe regel:

“Het standpunt van Steam is dat items waarde hebben en ze staan geen items toe die echte waarde kunnen hebben op hun platform. Alhoewel ik hun keuze respecteer, geloof ik fundamenteel dat NFT’s en blockchain-games de toekomst zullen zijn.”


Blockchain-gaming groeit hard in populariteit

Alhoewel de blockchain-gaming wereld nog relatief klein is, blijft deze wel groeien. Voornamelijk het afgelopen jaar is de populariteit van blockchain-gaming significant toegenomen. Waar het niet zeker is of deze regel er voor altijd zal gaan zijn, kan de keuze om al deze videogames te weren op financieel gebied nadelig uitpakken voor Valve.

Volgens een recent rapport afkomstig van DappRadar bereikten het aantal unieke actieve portefeuilles die zijn verbonden met gedecentraliseerde gaming-applicaties een totaal van 754.000 voor het derde kwartaal van 2021.

Veel blockchain-games bieden spelers de mogelijkheid om token-beloningen in de echte wereld te verdienen en in-game NFT’s te verhandelen, wat een mogelijk pad biedt om crypto-adoptie te bevorderen.

Valve lijkt de blockchain-technologie echter momenteel nog niet te omarmen. In eerste instantie leek het hier echter niet op. In 2016 kondigde het bedrijf namelijk aan dat het Bitcoin (BTC)-betalingen zou gaan toestaan. Deze keuze is later echter teruggenomen door de destijds hoge transactiekosten en de mate van volatiliteit. Het is nog onbekend wat de volgende stap van Valve zal zijn met betrekking tot cryptocurrencies en/of de blockchain-technologie.