Bitcoin stijgt
Bitcoin

Van alle Bitcoin is 98% nu meer waard dan oorspronkelijke aanschafwaarde

Bijna 98% (97,6%) van de Bitcoin (BTC) dat sinds 2013 is aangeschaft, is nu winstgevend. Dit blijkt uit nieuwe data. afkomstig van een cryptocurrency-monitoringbron.


Mogelijk nieuwe bull-run op komst

Dit percentage omvat alle niet-bestede Bitcoin-transactie-outputs, met een BTC-waarde van $12.000, of hoger. Hieruit blijkt dat slechts 2.4% van de niet-bestede Bitcoins op dit moment nog niet winstgevend zijn.

Volgens Glassnode, een blockchain en cryptocurrency data-bedrijf, zijn langere periodes rond dit niveau kenmerkend voor bull-runs. Dit suggereert dat BTC naar nieuwe recordhoogtes in de nabije toekomst kan gaan bewegen.


Record hash-rate Bitcoin

Gisteren daalde de waarde van BTC lichtelijk. Toch blijven hodlers van Bitcoin positief, met een maandelijks winstpercentage van maar liefst 30%. Hierdoor lijkt het slechts op een correctie, wat een nieuwe stijging kan laten ontwikkelen. De fundamenten van Bitcoin blijven dan op dit moment sterker dan ooit, waaronder ook de hash-rate op het BTC-netwerk.

Zo heeft de hash-rate op het Bitcoin-netwerk onlangs weer een nieuw hoogterecord verbroken, met een waarde van maar liefst 128.705 TH /s, uit data afkomstig van blockchain.com. Momenteel hangt de hash-rate van het Bitcoin-netwerk rond de 127.3 TH / s.

Bron: blockchain.com

Verschil in duur van nieuwe bull-run

De meningen rondom de duur van de aankomende bull-run zijn op dit moment nog erg verdeeld. Volgens Glassnode zou een overschrijding van de winstgevendheid Bitcoin-UTXO maar voor een korte, maar intense bull run zorgen. Zij schatten dit in op circa 3 maanden.

Andere statistieken suggereren echter dat Bitcoin aan het begin staat van een langere bull-run, in plaats van een relatief korte opleving. Diverse Bitcoin-factoren staan er op dit moment namelijk erg bullish voor, waaronder ook de hash-rate van het netwerk. Mochten deze posities zich aanhouden, geeft dit een optimistisch signaal af van een bullish sentiment en tevens van on-chain activiteit. Al met al allemaal erg positief.

 

Bitcoin nieuws

Zorgt China voor een nieuwe Bitcoin all-time high?
Bitcoin ETF’s halen $1,2 miljard op in beruchte septembermaand
Bitcoin ETF’s zagen gisteren bijna $500 miljoen instroom, grootste instroom sinds juni
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen