Bitcoins
Bitcoin

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen

Hoewel de Bitcoin (BTC) koers al meer dan een halfjaar niet meer tot nieuwe hoogtes is gestegen, is de munt vandaag veel meer waard dan een jaar geleden.

Van oktober vorig jaar tot maart van dit jaar heeft Bitcoin namelijk een indrukwekkende rally doorgemaakt. Dit heeft er zelfs voor gezorgd dat bijna geen enkele andere activaklasse kan tippen aan Bitcoin’s koersresultaten.

Weinig activa verslaan Bitcoin

De Amerikaanse vermogensbeheerder VanEck blikte afgelopen donderdag in een rapport terug op Bitcoin’s geweldige jaar dat het tot dusver beleeft. De Bitcoin koers is in exact een jaar tijd met maar liefst 124% gestegen vanaf 16 september 2023, waarmee het bijna iedere grote activaklasse achter zich heeft gelaten. En dat terwijl Bitcoin al meer dan een halfjaar niet meer tot nieuwe hoogtes is gestegen.

Zelfs binnen de cryptomarkt hebben de meeste munten ondergepresteerd aan Bitcoin. De Bitcoin dominantie is in een jaar tijd namelijk met maar liefst 15% gestegen tot 56%.

‘’Er is nu duidelijk veel meer interesse in Bitcoin en digitale activa dan een jaar geleden,’’ zo concluderen de analisten van VanEck. Het handelsvolume van Bitcoin is namelijk met 173% gestegen in een jaar tijd.

Ook komen de analisten tot de conclusie dat de adoptie van Bitcoin als investeringsmiddel nu anders wordt aangedreven dan een jaar eerder. In 2023 genoot Bitcoin voornamelijk van interesse door inscripties, wat door VanEck wordt omschreven als een ‘’virale innovatie’’ die gebruikers in staat stelt om mediabestanden direct op de blockchain op te slaan.

Vandaag de dag wordt de waarde meer gedreven door het gebruik als geldmiddel om waarde op te slaan en over te dragen, zo wordt er geschreven.

Bitcoin miners waren het afgelopen jaar de grootste verliezers. Volgens VanEck hadden de netwerkbeveiligers een ‘’dramatisch’’ jaar, wat logischerwijs is veroorzaakt door de Bitcoin halving. In april van dit jaar werden de beloningen voor miners gehalveerd, waardoor letterlijk de omzet van miners met 50% daalt. 

‘Inhaalrally’ voor BTC

De analisten schrijven in het rapport tevens dat zij nog altijd geloven dat de Bitcoin halving ook dit keer weer tot een nieuwe bullmarkt zal leiden, net als in eerdere cycli. De prijs van Bitcoin loopt volgens hen achter op eerdere cycli vanwege ‘’een combinatie van verkiezingsangst en specifieke verkopen door partijen die dit waarschijnlijk niet zullen herhalen’’. Met laatstgenoemde doelen ze onder andere op de grote BTC-verkopen van de Duitse overheid, de Amerikaanse overheid en de failliete Bitcoin beurs Mt. Gox.

Zij verwachten dat er een ‘’inhaalrally’ te wachten staat voor BTC, waarin de koers net als in het verleden zal profiteren van de verlaagde toevoer van nieuwe Bitcoins.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom