Bitcoin stijgt
Bitcoin

VanEck: ‘Dit is wanneer Bitcoin een nieuwe all-time high kan bereiken’

Matthew Sigel, het hoofd van de afdeling digitale assets van de investeringsgigant VanEck (die ook een Spot Bitcoin ETF in Amerika hebben), is extreem bullish over Bitcoin. Tijdens een optreden in de Unchained podcast deelt hij de verwachting dat Bitcoin dit jaar nog de recordkoers van 69.044 dollar zal overstijgen.

Maar wanneer gaat Bitcoin een nieuwe all-time high noteren?

Wanneer komt de nieuwe all-time high voor Bitcoin?

Als we het hoofd van de afdeling digitale assets van VanEck mogen geloven, dan gaat Bitcoin in het vierde kwartaal van 2024 richting een nieuwe all-time high.

“Wij denken dat Bitcoin in het vierde kwartaal een nieuwe all-time high maakt, na een groot verkiezingsjaar. Een recordaantal wereldburgers stemt dit jaar in verkiezingen, het gaat om meer dan 50 procent. Dat is een all-time high en alle verkiezingen brengen veel kansen tot verandering met zich mee. Mogelijk in de vorm van pro-Bitcoin beleid”, aldus Sigel.

Wat het afgelopen jaar betreft zijn er volgens Sigel een aantal redenen aan te wijzen voor de stijgingen van Bitcoin.

“Onze visie is dat de bullmarkt nog een lange weg te gaan heeft. De rally van november en december had volgens ons net zoveel te maken met een zwakke dollar als met die exchange traded-funds (ETFs).

Ook waren er veel macro-bijdragen aan dat zwakke dollarverhaal met de uitbreiding van de BRICS-groep die vijf nieuwe leden toeliet”, aldus Sigel.

Bitcoin in Saudi-Arabië

Ook boekte Bitcoin een grote overwinning in Saudi-Arabië. Waarom? Omdat de Saoedische geestelijke in een nieuwe verklaring erkende dat Bitcoin is toegestaan onder de islam, zo weet Sigel te vertellen in de podcast.

Dan is er ook nog het Argentinië-momentum, waar Bitcoin voor alle doeleinden als legaal is aangemerkt voor de afwikkeling van contracten.

Langzaam maar zeker zien we de adoptie van Bitcoin over de gehele wereld toenemen, zo constateert Sigel. Waar dat ons dit jaar precies gaat brengen is niet duidelijk en dat weet niemand zeker, maar het plaatje van 2024 ziet er voorlopig goed uit voor Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Gaat de Bitcoin koers opnieuw instorten?
Noord-Amerika blijft koploper in de globale crypto markt
Historische instroom voor BlackRock’s Bitcoin ETF: bijna $400 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk