Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

VanEck lanceert nieuw crypto-product genaamd ‘Ethereum ETN’

De wereldwijde vermogensbeheerder VanEck heeft een nieuw crypto-product bekend gemaakt, namelijk de ‘VanEck Vectors Ethereum ETN’. Naar verluidt zal het product gelanceerd worden op de in Duitsland gevestigde beurs Xetra.


Tweede op de beurs verhandelde crypto-product VanEck

Hiermee wordt dit het tweede op de beurs verhandelde cryptocurrency-product van VanEck. In november 2020 lanceerde ze al hun ‘VanEck Vectors Bitcoin ETN’. Tevens heeft het bedrijven ook al een Bitcoin ETF-aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die voor het eind van deze maand zullen moeten reageren hierop.

Over de afgelopen jaren is het Ethereum (ETH)-platform onderdeel geworden van een groot deel van de digitale applicaties die blockchain als basis gebruiken, waaronder slimme contracten en gedecentraliseerde financiële oplossingen (DeFi).

Het Ethereum-platform is een onderdeel geworden van veel digitale applicaties op basis van een blockchain, zoals slimme contracten, tokenized materiële activa of gedecentraliseerde financiële oplossingen. Om de veiligheid van de ETN’s ten alle tijden te garanderen, vertrouwt VanEck op een in Liechtenstein gereguleerde bewaarder. Hier worden cryptocurrencies bewaard in ‘cold storage’, een manier om cryptocurrency-tokens offline te houden. Op deze manier wordt voorkomen dat hackers toegang kunnen krijgen tot de holdings van de gebruikers. Voorbeelden van dergelijke wallets zijn bijvoorbeeld Legder en KeepKey.


Grote investeringsmogelijkheid

VanEck heeft laten weten dat Ethereum volgens hen een grote investeringsmogelijkheid met zich meebrengt. Beleggers kunnen op deze manier hun wallet eenvoudig diversifiëren. Hier speelt VanEck dan ook op in met hun ‘VanEck Vectors Ethereum ETN’.

Door deze op te nemen in het aanbod van de gereguleerde beurs ‘Deutsche Börse Xetra’, kan het nieuwe crypto-product op precies dezelfde manier worden verhandeld als andere gereguleerde uitwisselingsproducten. Het zou hierdoor mogelijk een enorme boost in volume zien, alhoewel dit op dit moment uiteraard nog slechts speculatie is.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten