vanguard
Bitcoin

Vanguard CEO treedt af: zal zijn opvolger het Bitcoin-verbod herzien?

Na een periode van ongekende groei onder leiding van Tim Buckley, heeft Vanguard Group de aanstaande pensionering van Buckley aangekondigd.

Met een indrukwekkend beheerd vermogen van $9 biljoen en de titel van werelds grootste vermogensbeheerder binnen handbereik, is er veel speculatie over mogelijke strategiewijzigingen onder de nieuwe leiding, vooral met betrekking tot Bitcoin ETF’s.

Vanguard besloot namelijk als één van de grootste partijen ter wereld om de Spot Bitcoin ETFs van zijn platform te weren. Daar zullen de klanten van Vanguard na het succes van Bitcoin van de afgelopen weken niet heel blij mee zijn.

Buckley blokkeerde Bitcoin ETF’s

Buckleys periode werd gekenmerkt door een diepe toewijding aan de missie van het bedrijf om het beleggingsrendement voor zijn klanten te maximaliseren. “Het is een absoluut voorrecht geweest om Vanguard te leiden en de missie van het bedrijf te helpen bevorderen”, aldus Buckley.

De conservatieve benadering van Vanguard ten opzichte van cryptocurrency, met name het besluit om de toegang tot Bitcoin ETF’s te blokkeren, heeft het bedrijf echter tot een buitenbeentje onder vermogensbeheerders gemaakt. Deze houding heeft geleid tot een opmerkelijke terugslag van klanten en beleggers die hun portfolio’s graag willen diversifiëren met digitale activa.

Zou dit misschien de reden zijn voor het aftreden van Buckley bij het grote Vangaurd?

Deze zet heeft een aanzienlijk debat binnen de financiële gemeenschap aangewakkerd. Eric Balchunas, senior analist bij Bloomberg, suggereerde dat Vanguards anti-crypto-positie in de loop van de tijd zou kunnen evolueren. Hij hintte op een mogelijke verschuiving in strategie om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar cryptocurrency-investeringen.

“Vanguards anti-bitcoin ETF-standpunt past helemaal bij het bedrijf en zou Bogle trots hebben gemaakt. Dat gezegd hebbende, denk ik dat ze in de komende jaren zachter zullen worden naarmate ze hun adviesbedrijf uitbouwen. Ze zullen toegang moeten hebben tot alternatieve activaklassen”, aldus Balchunas.

Zal de volgende CEO Bitcoin omarmen?

Tegen deze achtergrond komt Gregory Davis, Vanguards huidige Chief Investment Officer en nieuwbenoemde president, naar voren als een spilfiguur. Hij heeft een achtergrond in vermogensbeheer en een bewezen staat van dienst bij Vanguard. Davis staat nu klaar om een grotere rol te spelen in het bepalen van de toekomstige richting van het bedrijf.

Zijn uitgebreide ervaring omvat ook zijn betrokkenheid bij het Amerikaanse ministerie van Financiën en de Federal Reserve Bank of New York.

Terwijl Vanguard begint met het selecteren van Buckleys opvolger, blijven veel vragen onbeantwoord. Zal de nieuwe CEO een opener houding ten opzichte van cryptocurrency’s aannemen, of zal Vanguard zijn conservatieve koers handhaven?

Gezien de significante invloed van het bedrijf in de sector vermogensbeheer, zal de beslissing van de volgende leider ongetwijfeld verreikende gevolgen hebben voor de integratie van digitale activa in mainstream beleggingsportefeuilles. Voor Bitcoin kan dit weleens een hele goede ontwikkeling zijn.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging