Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

VeChain en NEO prijs stijgen na aankondiging van China

Onlangs is naar buiten gekomen dat China cryptocurrencies zoals de Bitcoin, Tether en meer nu als investeringsproduct ziet in plaats van valuta’s. Dat is niet zo goed nieuws, maar voor de in China ontwikkelde crypto’s NEO en VeChain blijkbaar wel. De prijzen zijn sinds de aankondiging namelijk met meer dan 40% gestegen.


Stricte regulatie voor stablecoins

Li Bo, de plaatsvervangend gouverneur van de Chinese centrale bank, sprak op het Boao Forum over de regelgevingskwesties rond Bitcoin en andere cryptocurrencies, waaronder stablecoins.

De gouverneur vertelde dat Bitcoin een alternatief investeringsmiddel is en geen valuta. De belangrijkste rol die cryptocurrencies in de toekomst zullen gaan spelen, zijn als investeringobject, maar niet als valuta. Li verklaarde:

“Aangezien het wordt gebruikt als investeringsinstrument, onderzoeken veel landen, waaronder China, welke regelgeving op deze investeringsmethode moet worden toegepast om ervoor te zorgen dat speculatie met dergelijke activa geen ernstige financiële risico’s met zich meebrengt.”

Stablecoins zijn heel groot in China en mede daardoor moeten deze crypto’s strenger gereguleerd worden. Voor stablecoins die worden uitgegeven door particuliere bedrijven, zei Li dat ze onderworpen moeten zijn aan “strikt toezicht zoals banken of quasi-bank financiële instellingen.”

China staat bekend als een niet-cryptovriendelijk land omdat het cryptocurrencies niet als wettig betaalmiddel beschouwt. Het Aziatische land legde een algemeen verbod op alle initiële muntenaanbiedingen op en sloot een aantal crypto-exchanges. Echter, medio 2019 verklaarde de op een na grootste economie ter wereld Bitcoin echter als virtueel eigendom met waarde.

De Chinese techgigant Meitu kocht onlangs zelfs voor $100 miljoen aan Bitcoin en Ethereum. Het technologiebedrijf met hoofdkantoor in Xiamen is verder van mening dat cryptocurrencies een betere waardeopslag zijn dan fiat.

De centrale bank, de People’s Bank of China, verduidelijkte verder dat het bezit van Bitcoin in het land legaal is. Mining activiteiten zijn ook legaal en dat is te zien. China heeft namelijk 65% van alle Bitcoin-mining in handen.


VeChain en NEO prijs schieten omhoog

Terwijl de rest van de cryptomarkt eindelijk een beetje hersteld van de enorme prijscrash dit weekend, zijn VeChain en NEO getuige geweest van een enorme prijsstijging.

De VeChain-prijs ligt momenteel rond de $0,25 en 1 NEO token is op het moment van schrijven $117 waard. Dat betekent dat de VET prijs vandaag met 18% is gestegen en de NEO koers met 45%.

NEO koers stijgt – Bron: Tradingview

Het is geen toeval dat NEO en VET vandaag zo hard stijgen. Elke keer als er nieuws vanuit China komt zien we een vergelijkbare prijsstijging van Chinese crypto’s. Denk bijvoorbeeld terug aan de keer dan de Chinese president Xi Jingping aankondigde meer in te zetten op blockchain activiteiten. De NEO koers steeg toen met meer dan 70% en VET met 110%.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten